ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα… «πάχη & τα κάλλη» της Δ.Μπάρκα – Δικαιωματιστές: «Είναι body shaming» – A.Λατινοπούλου: «Είναι απλά παχυσαρκία»

Εν τέλει την παχυσαρκία κάποιων την πληρώνουν όλοι...

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα… «πάχη & τα κάλλη» της Δ.Μπάρκα – Δικαιωματιστές: «Είναι body shaming» – A.Λατινοπούλου: «Είναι απλά παχυσαρκία»

Σφοδρή είναι η πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει γύρω από τα κιλά της Δανάη Μπάρκα και την… εμφάνισή τους (των κιλών) στις παραλίες και την ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου με την οποία η νεαρή δικηγόρος δεν επιτέθηκε προσωπικά στην συγκεκριμένη παρουσιάστρια απλά είπε κάποια αυτονόητα πράγματα , δηλαδή ότι η παχυσαρκία αποτελεί απειλή για την υγεία και δεν μπορεί να είναι πρότυπο ζωής.

Στην ουσία η ελληνική κοινωνία έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, στους «δικαιωματιστές» και την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ που στηρίζουν την Δανάη Μπάρκα και θεωρούν πως η Αφροδίτη Λατινοπούλου έκανε body shaming εναντίον της και όσους τάσσονται υπέρ της Λογικής, των παραδοσιακών Αξιών και του αρχαίου ελληνικού ρητού «νους υγιής εν σώματι υγιεί» το οποίο και υποστηρίζουν αναφανδόν.

Πιστεύετε ότι η παχυσαρκία είναι ασθένεια, όπως την περιέγραψε η Α.Λατινοπούλου ή είναι επιλογή όπως την περιέγραψε η Δ.Μπάρκα;

  • Επιλογή (24%, 3.352 Votes)
  • Ασθένεια (76%, 10.393 Votes)

Σύνολο ψήφων: 13.745

Loading ... Loading ...

Η ΝΔ επέλεξε να υποστηρίξει την άποψη των «δικαιωματιστών» και να έρθει σε ρήξη με όσους υποστηρίζουν την Λογική και την Παράδοση διώκοντας την πολιτεύτριά της Α.Λατινοπούλου που εξέφρασε την άποψή της καθώς η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας που της στοιχίζει εξίσου σοβαρά και στις δαπάνες της Δημόσιας Υγείας.

Γιατί η παχυσαρκία δεν έρχεται μόνη της. Φέρνει προβλήματα στην καρδιά, φέρνει εγκεφαλικά, δημιουργεί αναπνευστικά και πολλά άλλα…

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση της στο Instagram, η οποία και διαγράφηκε (επρόκειτο για στόρι) η Α. Λατινοπούλου είπε ότι «αποθεώνοντας την Δανάη Μπάρκα αποθεώνεται το πρόβλημα».

Η επίμαχη ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου:

«Αντί να ασχοληθούμε με το τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα που είμαστε η No1 χώρα στην Ευρώπη στην παιδική αλλά και στην ενήλικη παχυσαρκία, προβάλλουμε τέτοια λάθος πρότυπα υγείας στα πλαίσια της woke culture. Θα το πληρώσουμε δυστυχώς αλλά θα είναι αργά», έγραψε η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε δημόσια τη στήριξή του προς την πρώην πλέον πολιτευτή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και εκ των επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Δημιουργία» με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε:

«Όσο όμορφη κι αν είναι η Δανάη Μπάρκα, όπως κι ένα ανορεξικό μοντέλο, δεν αποτελεί πρότυπο υγείας. Απλή λογική.

Δυστυχώς, η ΝΔ της πολιτικής ορθότητας και του δικαιωματισμού δεν νοιάζεται πια για τη λογική.

Μόνο διαγράφει όποιον ενοχλεί τους «προοδευτικούς».

Πάντως κακώς νομίζουν στη ΝΔ ότι «κέρδισαν» εκδιώκοντας την Α.Λατινοπούλου καθώς είναι πολύ μεγάλο το μέρος της κοινωνίας που συμφωνεί με την άποψή της η οποία στην τελική διακατέχεται από λογικές αρχές.

Eν τέλει έχουν αναρρωτηθεί στη ΝΔ αλλά και οι εν λόγω «δικαιωματιστές» πόσο κοστίζει η παχυσαρκία όχι μόνο στην υγεία τους αλλά και στην εθνική οικονομία;

Η παχυσαρκία, είναι υπεύθυνη για διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και για την εμφάνιση καρκίνου, μειώνει το προσδόκιμο ζωής και κοστίζει ακριβά, αλλά οι επενδύσεις στον τομέα της πρόληψης είναι ωφέλιμες σε οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δημοσίευσε το 2019.

Η πρόληψη της παχυσαρκίας συμφέρει οικονομικά: κάθε δολάριο που δαπανάται “επιστρέφει” μέχρι και 6 δολάρια προς επένδυση (5,46 ευρώ), σύμφωνα με την ανάλυση του ΟΟΣΑ.

Η παχυσαρκία είναι υπεύθυνη για το 70% του συνολικού κόστους της θεραπείας του διαβήτη, το 23% των καρδιαγγειακών παθήσεων και 9% των καρκίνων στις 36 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Αυτός, σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάνοντας προβλέψεις για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, εκτιμά ότι η θεραπεία ασθενειών που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος θα κοστίσει συνολικά 425 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 411 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως για τις 52 χώρες που αναλύθηκαν.

Μέχρι το 2050, 92 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι που θα οφείλονται σε ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία αναμένεται να παρατηρηθούν στις χώρες του ΟΟΣΑ, της G20 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει η έκθεση.

Η μείωση σε τρεις δεκαετίες (2020-2050) του προσδόκιμου ζωής που συνδέεται με το υπερβολικό βάρος θα επηρεάσει περισσότερο το Μεξικό, όπου θα χαθούν 4,2 έτη, το οποίο ακολουθούν η Ρωσία και η Πολωνία (3,9 έτη) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (3,7 έτη).

Συν τοις άλλοις σε μία εποχή που τα τρόφιμα θα γίνουν πολύ ΑΚΡΙΒΑ και μπορεί να έχουν ελλείψεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τρώνε για δύο ή και για τρεις.

Πόσο ανεκτό μπορεί να είναι αυτό; Εδώ έχει εγκαθιδρυθεί μία ενεργειακή παγκόσμια χούντα που ελέγχει πόσο χρησιμοποιούμε την… σόμπα, αλλά ο έλεγχος στην παχυσαρκία τους πειράζει;

Εμείς θα πληρώνουμε και άλλοι θα τρώνε; Γιατί στο τέλος εκεί θα καταλήξει.

Για όποιον διάβαζε το θρυλικό κόμικ του Δικαστή Ντρεντ, που αφορούσε ένα δύσκολο μέλλον στον 22ο αιώνα, η παχυσαρκία ήταν ποινικό αδίκημα, γιατί θεωρούνταν ότι οι παχύσαρκοι κατανάλωναν φαγητό που το στερούσαν από άλλους πολίτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.