«Σπαρτιάτες»: Δήλωση στήριξης στον Β.Στίγκα από τους 11 βουλευτές

Τη δήλωση συνυπογράφουν τόσο οι «διαγραφέντες» Ι.Κόντης, Ι.Δημητροκάλης και Χ.Κατσιβαρδάς, όσο και οι Γ.Μανούσος και Κ.Φλώρος

«Σπαρτιάτες»: Δήλωση στήριξης στον Β.Στίγκα από τους 11 βουλευτές

Με κοινή τους δήλωση οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» -ανάμεσά τους και οι πρώην διαγραφέντες- μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Βασίλη Στίγκα, συντάσσονται με τον πρόεδρο και ορκίζονται στην ενότητα του κόμματος.

Τη δήλωση συνυπογράφουν τόσο οι «διαγραφέντες» Ι.Κόντης, Ι.Δημητροκάλης και Χ.Κατσιβαρδάς, όσο και οι Γ.Μανούσος και Κ.Φλώρος που είχαν στείλει επιστολές ανεξαρτητοποίησης στο προεδρείο της Βουλής.

«Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος “Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.α.) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του Κόμματος» αναφέρουν στη δήλωση.

Οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι η στάση τους ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος και υπέρ του ελληνικού πατριωτικού εθνικισμού.

«Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές», δηλώνουν και καταλήγουν: «Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν».

Ο Στίγκας στηρίζει Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας

Την ίδια ώρα, ο Β.Στίγκας, μετά από τρίωρη παραμονή στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, εξέφρασε τη στήριξή του στον Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων.

Ειδικότερα, ο Β.Στίγκας, ο οποίος μάλιστα δεν ολοκλήρωσε την κατάθεσή του και θα επανέλθει στο εισαγγελικό γραφείο εντός της εβδομάδα για να συνεχίσει, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε πως δεν αναιρεί τίποτα από όσα είπε στη Βουλή και ποτέ δεν ανέφερε «ότι ο κ.Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό».

Μεταξύ άλλων ο αρχηγός των «Σπαρτιατών» ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν μίλησε γιΑ συγκεκριμένα προσώπα στην κατάθεσή του, αν εμμένει στις καταγγελίες του και αν στηρίζει τον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Στίγκας μετά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο απάντησε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα.

Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω.

Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους από εξωκοινοβουλευτικούς . Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρη έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρης καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας».

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες»

«Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.α.) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του Κόμματος.

Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των Θεσμών και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, υπέρ του Ελληνικού Πατριωτικού Εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας.

Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές.

Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο Ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του Προέδρου, Βασίλη Στίγκα και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μία σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση.

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν».

Μετά τιμής,

Οι βουλευτές

ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Α’ Αθηνών)

ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών)

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών)

ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Β’ Πειραιώς)

ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Ανατολικής Αττικής)

ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ (Αιτωλοακαρνανίας)

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Αχαΐας)

ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (Ηρακλείου)

ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Α’ Θεσσαλονίκης)

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (Β’ Θεσσαλονίκης)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Λάρισας)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.