ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνεχίζεται η δυσώδης υπόθεση των υποκλοπών: Παρακολουθούσαν με Predator & τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Σπίρτζη

Ενημερώνει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο

Συνεχίζεται η δυσώδης υπόθεση των υποκλοπών: Παρακολουθούσαν με Predator & τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Σπίρτζη

Η δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών έχει συνέχεια και διάρκεια καθώς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε τεθεί και αυτός υπό παρακολούθηση καθώς είχε μολυνθεί το κινητό του από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

 Αυτή την ώρα ενημερώνουν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο Χρήστος Σπίρτζης και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του χθες Πέμπτη, επεσήμανε ότι όσοι επικαλούνται το απόρρητο για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα είναι αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται απλά για διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αλλά για διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή.

Να δούμε τι επιτυγχάνει το Predator.

Βασικά μετατρέπει το κινητό σε εξελιγμένη συσκευή παρακολούθησης:

  • Είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στην κινητή [τηλεφωνική] συσκευή του στόχου. Το Predator επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας (όπως πληροφορίες για την κινητή συσκευή.
  • Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.
  • Επιτρέπει επίσης στον χειριστή του να καταγράφει γραπτά μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται, συμπεριλαμβανομένων αυτών που στέλνονται μέσω «κρυπτογραφημένων εφαρμογών» ή εφαρμογών που επιτρέπουν την εξαφάνιση των μηνυμάτων, όπως είναι το WhatsApp ή το Telegram καθώς επίσης απλών και VoIP τηλεφωνικών κλήσεων (συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω “κρυπτογραφημένων” εφαρμογών)».
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με άλλα λόγια, αυτοί που έχουν μολύνει το κινητό ενός στόχου μπορούν να παρακολουθούν από προσωπικές στιγμές του ατόμου με την οικογένεια και τους κοντινούς του ανθρώπους, μέχρι εμπιστευτικές επαγγελματικές συνομιλίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.