ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνεχίζεται η ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ – Επιμένει ο Τ.Κατσαρός: «Η Κεντρική Επιτροπή να απαλλάξει τον Κασσελάκη από πρόεδρο»

Απάντηση στη Δώρα Αυγέρη, η οποία έκανε λόγο για «πραξικόπημα»

Συνεχίζεται η ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ – Επιμένει ο Τ.Κατσαρός: «Η Κεντρική Επιτροπή να απαλλάξει τον Κασσελάκη από πρόεδρο»

Απάντηση στη Δώρα Αυγέρη, η οποία έκανε λόγο για «πραξικόπημα», αναφερόμενη στο άρθρο του Τάκη Κατσαρού στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο έθεσε ζήτημα καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ο ίδιος ο πρώην συνεργάτης του Νίκου Φίλη.

 Ο κ. Κατσαρός, μεταξύ άλλων, απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει, κατά την άποψή του, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ «να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στον Στέφανο Κασσελάκη».

Αυτοί είναι, κατά τον ίδιο, «τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του, η ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της “ευγονικής”, η κατάπτυστη συμπαράταξή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, η αντιγραφή και προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, οι απειλές του ιδίου και του “ναυάρχου-στρατοπεδάρχη” προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος». 

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κατσαρός (σ.σ. ο οποίος δηλώνει «μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, αλλά ζητάει να μην τον εμφανίζουν ως εκπρόσωπό του):

Η κυρία Αυγέρη χαρακτήρισε “πραξικόπημα” την απολύτως νόμιμη, δημοκρατική και σύμφωνη με το καταστατικό του κόμματος πρότασή μου να εξετάσει η ΚΕ κατά πόσον συντρέχουν οι λόγοι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 4, προκειμένου να άρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη. Απόφαση που λαμβάνεται με το 50%,+1 της ΚΕ και ισχύει μόνο αν επικυρωθεί από Έκτακτο Συνέδριο του κόμματος.

Ζήτησα από τα μέλη της ηγεσίας του κόμματος να πάρουν την πρωτοβουλία αυτή, ώστε η ΚΕ να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Στ. Κασσελάκη για μια σειρά λόγους. Για τα ψέματα και το διάτρητο βιογραφικό του, για την ανατριχιαστική τοποθέτησή του υπέρ της “ευγονικής”, για την κατάπτυστη συμπαράταξή του με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ και του Νετανιάχου, για την αντιγραφή και την προπαγάνδιση των θέσεων του κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, για τις απειλές του ιδίου και του “ναυάρχου-στρατοπεδάρχη” προς τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Για όλα αυτά που κατά παράδοξο τρόπο ΔΕΝ συνιστούν καθημερινά πραξικοπήματα και προσβολές στην ιστορία, στο παρόν και το μελλον της Αριστεράς για την κυρία Αυγέρη και τους υποστηρικτές του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όλα αυτά τα ανήκουστα και εξοργιστικά, που η κυρία Αυγέρη τα υπερασπίζεται, από τη σκοπιά μιας δικής της εμπνεύσεως “καλής Αριστεράς”.

Το επιχείρημα της κυρίας Αυγερη ότι ο κ. Κασσελάκης είναι πρόσφατα εκλεγμένος Πρόεδρος και μάλιστα με σημαντική πλειοψηφία και συνεπώς δεν μπορεί να τεθεί καταστατικό θέμα για τις θέσεις και τη συμπεριφορά του, είναι ο ορισμός της αντιδημοκρατικότητας.

Το Καταστατικό ισχύει έναντι οποιουδήποτε Προέδρου είτε έχει εκλεγεί με 56% όπως ο Στ. Κασσελάκης είτε με 99% όπως ο Α. Τσίπρας.

Σε ζητήματα δημοκρατικής τάξης, ήθους, εντιμότητας και διαφάνειας, τα ποσοστά εκλογής δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Είτε είναι το “41 τακατό” του κ. Μητσοτάκη, είτε το “56 τακατό” του κ. Κασσελάκη.

Ελπίζω να συνεννοηθήκαμε και η νέα εκπρόσωπος τύπου στο μέλλον να είναι πολύ πιο προσεκτική όταν χρησιμοποιεί όρους με βαριά ιστορική φόρτιση όπως “πραξικόπημα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΓ: Έχω υπάρξει μέχρι πρόσφατα στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας και στο βουλευτικό του γραφείο. Είμαστε στενοί φίλοι και σύντροφοι εδώ και δεκαετίες. Είναι λάθος πολιτικό και δημοσιογραφικό διά της φράσης “πρώην στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη”, δίπλα από το όνομά μου, να επιχειρούν ορισμένοι να με εμφανίσουν ως εκπρόσωπο του Νίκου Φίλη ή τον ίδιο ως δήθεν ταυτιζόμενο με τις δικές μου απόψεις. Επιπλέον, για όσους μας γνωρίζουν καλά και τους δύο, είναι άδικο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.