ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16 που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία: «Παταγώδης αποτυχία του “πιστού & δεδομένου συμμάχου” Κ.Μητσοτάκη»

«Αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις έβαλε τον κ.Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη»

ΣΥΡΙΖΑ για τα F-16 που προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία: «Παταγώδης αποτυχία του “πιστού & δεδομένου συμμάχου” Κ.Μητσοτάκη»

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση 12:35):

Επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να προχωρήσει σε προμήθεια 40 νέων μαχητικών F-16 Viper και σε αναβάθμιση άλλων 80 στο ίδιο επίπεδο εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς όπως αναφέρει «οι ΗΠΑ τα κάνουν αυτά επειδή ο Κ.Μητσοτάκης είναι πιστός και δεδομένος σύμμαχος».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το αίτημα της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Κογκρέσο για πώληση 40 εκσυγχρονισμένων F-16, 900 πυραύλων αέρος-αέρος και 800 βομβών στην Τουρκία, καθώς και για εκσυγχρονισμό 79 F-16, αναδεικνύει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του “πιστού και δεδομένου συμμάχου” του κ. Μητσοτάκη».

Ακολούθως υποστηρίζει:

«Δεν είναι δυνατόν να δίνεις γη και ύδωρ, να μην διεκδικείς τίποτα από την ομόλογή σου κυβέρνηση και μετά να επαφίεσαι αποκλειστικά στις- καθόλα πολύτιμες- προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας για να προασπίσουν τα συμφέροντά της χώρας.

Επιπλέον, αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ο κ. Μητσοτάκης για να αποτρέψει αυτές τις εξελίξεις, έβαλε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη.

Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει όλο και πιο δυσμενείς συνέπειες για τα ελληνικά συμφέροντα».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει:

«Τουλάχιστον θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ελλάδα απορρίπτει τον απαράδεκτο συμψηφισμό μεταξύ της πώλησης F16 στην Τουρκία – τα οποία θα παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό εναέριο χώρο- και ενδεχόμενη αγορά F35 από τη χώρα μας».

Σημειώνεται ότι σε καινοφανείς θεωρίες προχώρησε πριν δέκα ημέρες ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος αναφορικά με το θέμα των 40 νέων τουρκικών F-16V και της αναβάθμισης 80 ακόμη στο ίδιο επίπεδο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Α.Συρίγος ανέφερε ότι «εμείς», δηλαδή η κυβέρνηση, θέλουμε να πάρει τα F-16 γιατί έτσι -υποτίθεται- ότι συγκρατείται η Τουρκία κατά της Ελλάδας!

Δηλαδή σύμφωνα με την «θεώρηση» Συρίγου η Τουρκία έως τώρα ήταν ελεγχόμενη, δηλαδή την εισβολή στην Κύπρο και τα Ίμια τα έκανε ενόσω ήταν ελεγχόμενη ενώ  αν πάρει ρωσικά όπλα, που έχει πάρει ήδη, θα πάψει να είναι ελεγχόμενη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα θα μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας το οποίο είναι και ο πυρήνας του ΝΑΤΟ όπως είχε πει ο ίδιος ο γ.γ. της Συμμαχίας  Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.