ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΣΥΡΙΖΑ: Οδεύει προς αυτοδιάλυση – Η κίνηση Α.Τσίπρα για νέο κόμμα μετά τις αυτοδιοικητικές;

Τα στελέχη του κόμματος συνεχίζουν να ζουν σε μία πολιτική πραγματικότητα η οποία δεν υφίσταται εδώ και χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ: Οδεύει προς αυτοδιάλυση – Η κίνηση Α.Τσίπρα για νέο κόμμα μετά τις αυτοδιοικητικές;

Αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες δείχνουν πως τα στελέχη του μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο δεν έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει αλλά αρνούνται να καταλάβουν κιόλας.

Ο μόνος που κατάλαβε ακριβώς τι έχει γίνει και το δήλωσε ευθέως, ίσως γιατί είναι και ένας νέος άνθρωπος με μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία, είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος είπε χθες σε ανύποπτο χρόνο: «Το κόμμα μας θα εξαϋλωθεί, αν προσποιηθούμε πως δεν συνέβη τίποτα και συνεχίσουμε με τις συνταγές του παρελθόντος. Το γήπεδο είναι πλέον διαφορετικό».

Πόσο πολύ το έχουν καταλάβει αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ; Τόσο, ώστε να θέλουν να γίνει άρον-άρον διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και εκλογή ηγεσίας αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς να έχουν κατανοήσει τους λόγους της συντριβής τους και άρα, της μη ταύτισής τους πλέον ούτε καν με το αριστερό μέρος της κοινωνίας, πόσο μάλλον με ολόκληρη την κοινωνία.

Ήδη με τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι», στον οποίο οφείλουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανάδειξη τους σε κυβερνώσα παράταξη την περίοδο 2015 – 2019 λόγω των σαφέστατο επικοινωνιακών και κοινωνικών χαρισμάτων που διαθέτει, δεν ήταν αρκετό για να αποφύγουν την διπλή άνευ προηγουμένου συντριβή από τη Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει ότι έπρεπε πάρα πολλά να αλλάξουν στο κόμμα πολύ πριν τις διπλές εκλογές.

Μάλιστα, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε και κάτι άλλο εξίσου ενδιαφέρον: «Δηλώνω προκαταβολικά παρών σε όλες τις διεργασίες μόνο εφόσον συντελέσουν στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, που θα συμβαδίζει με τις θέσεις και τις αρχές που σας ανέφερα».

Με λίγα λόγια, εάν η αριστερή παράταξη συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο δεν έχεις σκοπό να τους ακολουθήσει.

Και εκεί επανέρχεται το ζήτημα με το τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ως προς το πολιτικό του μέλλον.

Αν δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «τραβάει» (το πιο πιθανό άλλωστε, και ο κόσμος της Αριστεράς αρχίσει να τον εγκαταλείπει μαζικά, γιατί όλοι μέσα σε στο κόμμα ζουν σε μια δική τους ξεχωριστή πολιτική «γυάλα», τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα αφουγκραστεί τις επιταγές της κοινωνίας και θα δημιουργήσει αυτός το κόμμα που η κοινωνία θέλει να δει.

Και όπως φαίνεται θέλει να το δει και ο Τεμπονέρας και μάλλον και πολλοί άλλοι.

Το pronews.gr ήταν το μόνο ΜΜΕ που είχε προβλέψει ως εξέλιξη την παραίτηση του Α.Τσίπρα από τις 12 Ιουνίου παρουσιάζοντας ως εκλογικό δάπεδο το 20%, σε μια τέτοια εξέλιξη.

ο Α.Τσίπρας πρέπει να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα και να αφήσει πίσω του και μακριά τον φθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ποιος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Α.Τσίπρα και για κάποια χρόνια και πριν τα μνημόνια; Ένα ακροαριστερό στα βουλευτικά έδρανα κόμμα του 3%.

Η φράση του Ε.Αντώναρου υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολύ συγκεκριμένη. «Κάνε αυτό που έκανε ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου στην μεταπολίτευση. Ίδρυσε νέο κόμμα».

Γι’ αυτό το ενδεχόμενο προειδοποίησε ο Διονύσης Τεμπονέρας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ζήτημα είναι τον κατάλαβαν;

Δεν φάνηκε κάτι τέτοιο…

Οι κινήσεις Τσίπρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και μετά από το αποτέλεσμα τους το οποίο προβλέπεται κι αυτό να είναι οδυνηρό, θα είναι πλέον επιτακτικές.

Το σίγουρο είναι ότι κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα εγγεγραμμένα μέλη του κάτι που απειλεί να τινάξει στον «αέρα» ακόμα και την εκλογή νέου προέδρου από την βάση του κόμματος, δηλαδή από τα μέλη του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.