ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ»

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ»

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης σχολίασε τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ενώ τόνισε ότι οποιαδήποτε τουρκική πρόταση ή πρωτοβουλία που οδηγεί στη διχοτόμηση είναι καταδικαστέα και απολύτως απαράδεκτη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η ΕΕ πρέπει να ενεργοποιηθούν ώστε να προχωρήσει η δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απευθύνεται στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι οφείλει να συντονίσει τις ενέργειές της με την Κυπριακή Δημοκρατία ώστε να αναληφθούν άμεσα οι δέουσες πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και να σχεδιαστεί μια μεσομακροπρόθεσμη στρατηγική λύσης που να αξιοποιεί τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το ρόλο των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην περιοχή. Υποστηρίζει τέλος ότι «μόνο με την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού κυρώσεων και την προοπτική μιας ουσιαστικής θετικής ατζέντας μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά- όχι με αφηρημένες αναφορές σε “αναστρεψιμότητα αποφάσεων” και δήθεν εγγυήσεις για “ήρεμα καλοκαίρια”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.