ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για Ελπιδοφόρο: «Τουλάχιστον παιδαριώδης χειρισμός»

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για Ελπιδοφόρο: «Τουλάχιστον παιδαριώδης χειρισμός»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι «ο κυβερνητικός χειρισμός του ζητήματος που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου σε τουρκική εκδήλωση, είναι τουλάχιστον παιδαριώδης».

«Απαξιώνει τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, αλλά εκθέτει ταυτόχρονα και τον Ελληνα πρωθυπουργό, που για άλλη μια φορά εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται, αλλάζοντας κάθε δυο ώρες στάση σε σχέση με την συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ανάλογα με το ποια τάση στο εσωτερικό της ΝΔ ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Καλό είναι ο κος Μητσοτάκης να καταλάβει ότι η παρουσία και οι συναντήσεις του σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να υπόκεινται σε επικοινωνιακές σκοπιμότητες και σε παιχνίδια εσωκομματικών ισορροπιών».

Υπενθυμίζεται ότι, αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κίνηση του Ελπιδοφόρου αφενός αιφνιδίασε, αφετέρου προκάλεσε έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια. Στο πλαίσιο αυτό, ακυρώθηκε η ξενάγηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Σημείο Μηδέν και στον Αγιο Νικόλαο στο Μανχάταν, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή (24/9).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.