Σ.Κούλογλου για επέμβαση Ρωσίας στην Ουκρανία: «Ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορά της»

«Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν»

Σ.Κούλογλου για επέμβαση Ρωσίας στην Ουκρανία: «Ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορά της»

Μετά τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη που πήρε ίσες αποστάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά τη ρωσική επέμβαση, και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου δικαιολόγησε την επίθεση της Ρωσίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έκανε λόγο για «δύο ιμπεριαλισμούς».

«Το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή», είπε, από την πλευρά του, ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας και συνέχισε: «Χωρίς αυτή, έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».

Έπειτα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια ιστορική αναδρομή για να δικαιολογήσει ακόμα περισσότερο τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου είχαμε βίαιη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Όταν τα κάνεις αυτά, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλοι, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Κριμαία ή τη Γεωργία στο παρελθόν», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα την πληρώσουμε όλοι. Η ΕΕ θα επηρεαστεί σημαντικά στις τιμές της ενέργειας. Δεν έχουμε αρκετά αποθέματα, άρα θα αυξηθεί η τιμή. Αν ο χειμώνας κυλήσει ήπια, όπως μέχρι τώρα, ίσως αποφευχθεί μεγάλη πανευρωπαϊκή κρίση, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα». «Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να λειτουργήσει ο Nord Stream 2, που ενώνει την Ρωσία με τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να πουλήσουν το δικό τους φυσικό αέριο που φέρνουν με πλοία στην ΕΕ. Όμως τα σχέδια των ΗΠΑ δεν μας συμφέρουν και η τάση των Βρυξελλών να ακολουθούν την Ουάσιγκτον αποδεικνύεται καταστροφική», πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου,

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.