Γ.Κατρούγκαλος: «Στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται αναφορά σε άσματα»

Γ.Κατρούγκαλος: «Στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται αναφορά σε άσματα»

«Στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται αναφορά σε άσματα», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση που κατέθεσε για το «Μακεδονία ξακουστή» ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Το άσμα, στο οποίο αναφέρεται η ερώτησή σας, κάνει αναφορά στην ιστορική Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας και της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας», απαντά ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η λακωνική απάντηση του υπουργού Εξωτερικών ότι δεν γίνεται αναφορά σε άσματα στη Συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια, δεν καθησυχάζει διόλου τους φόβους μας ότι το “Μακεδονία ξακουστή” δεν βρίσκεται σε σχετικό κατάλογο υπό απαγόρευση ασμάτων», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Χαρακόπουλος.

Όπως σημείωσε, «τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, μας αναγκάζουν να αναμένουμε με αυξημένο ενδιαφέρον και την απάντηση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Διότι μπορεί το άσμα αυτό να ακούστηκε σε όλη την ελληνική επικράτεια από χιλιάδες Έλληνες που το τραγούδησαν, μπορεί να το έπαιξαν και αρκετές μπάντες, ωστόσο υπήρξαν και περιπτώσεις, όπως στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις, που οι μπάντες δεν το παιάνισαν, χωρίς να μάθουμε αν αυτό έγινε κατόπιν εντολών και από ποιους. Σε κάθε περίπτωση, ήδη, για τον ελληνικό λαό το συγκεκριμένο εμβατήριο κατέστη σύμβολο αντίθεσης εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ερώτησή του ζητούσε να ενημερωθεί αν αληθεύει ότι επιτιμήθηκε ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επειδή η μπάντα του Λιμενικού έπαιξε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» στην πλατεία Συντάγματος, συνοδεύοντας το άγημα των Ευζώνων, στις 20 Ιανουαρίου 2019, αν αληθεύει ότι έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μπάντες των Σωμάτων Ασφαλείας να μην παίζουν πλέον το άσμα «Μακεδονία Ξακουστή» και αν στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών άσματα όπως το «Μακεδονία Ξακουστή» θα απαγορευτούν από κάθε επίσημη εκδήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.