ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – «Αν ο Μητσοτάκης έχει τα κότσια ας με πάει σε Ειδικό Δικαστήριο»

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα – «Αν ο Μητσοτάκης έχει τα κότσια ας με πάει σε Ειδικό Δικαστήριο»

(upd 21:10) Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τονίζοντας ότι: «Θυμάστε όμως τι έκαναν αντιπολίτευση έκαναν σε εμάς οι άριστοι και οι υπερπατριώτες ; Ήταν η αντιπολίτευση της περικεφαλαίας. Η αντιπολίτευση της ακροδεξιάς και του φονταμενταλισμού. Η αντιπολίτευση που υπονόμευε το εθνικό συμφέρον εν ονόματι του κομματικού.»

Στη συνέχεια τόνισε:

«Η αντιπολίτευση που μας κατάγγειλε για προδοσία όταν πετύχαμε με τη συμφωνία των Πρεσπών να αναβαθμίσουμε το ρόλο και τα συμφέροντα της χώρας. Την ιστορική αυτή συμφωνία, για την οποία είμαστε υπερήφανοι που την ολοκληρώσαμε σε πείσμα των εκβιασμών και της τρομοκρατίας όσων θέλησαν να διχάσουν το λαό μας για να κερδίσουν λίγες ψήφους. Ναι, είμαστε υπερήφανοι.

Δεν ξέρω όμως πόσο υπερήφανοι μπορεί να είναι όλοι εκείνοι που μας συκοφάντησαν, αμφισβήτησαν τον πατριωτισμό μας, όπλισαν το χέρι των μακεδονομάχων και των ακροδεξιών, έκαναν σημαία τους την καταγγελία της συμφωνίας. Και χρειάστηκε μόνο μια εβδομάδα στην κυβέρνηση για να θυμηθούν ότι όχι μόνο θα τηρήσουν αλλά και θα τιμήσουν την κατά τα άλλα προδοτική συμφωνία.

Επειδή όμως η δικαίωση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, δεν ξέρω αν προσέξατε αυτές τις μέρες μια δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Που ομολογεί ότι μια χαρά περνάγανε με τις κυβερνήσεις της ΝΔ μια χαρά, μέχρι που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας χαρακτηρίσει εθνικιστές.

Ποιος ;Ο κύριος Τσαβούσογλου!!! Απάντησα ότι δεν ξέρω αν αυτό πρέπει να το εκλάβω ως ψόγο ή ως παράσημο.»

Για την υπόθεση Novartis ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Και τρώνε τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη, όπως χθες που έπεσε στο κενό από τον Άρειο Πάγο, η πραξικοπηματική απόπειρα της πλειοψηφίας της Επιτροπής για τη Novartis, να τρομοκρατήσουν και να εκφοβίσουν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Παρά τα διαρκή στραπάτσα όμως δεν φαίνεται να πτοούνται. Η πολιτική ανηθικότητα έχει γίνει κανόνας της πολιτικής τους συμπεριφοράς. Αλλά δε καταφέρνουν τελικά να κρύψουν τον πανικό τους.

Γιατί επιχειρούν αυτή τη πρωτοφανή στη μεταπολίτευση απόπειρα να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο; Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος ; Θα τους πάω αίμα, λέει ο ένας. Θα τους γδάρω, λέει ο άλλος. Θα πέσουν κεφάλια, λέει ο τρίτος.

Μα γιατί φοβούνται την έρευνα, φοβούνται την ίδια τη δικαιοσύνη, φοβούνται την ίδια την αλήθεια. Και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε κουκούλωσε την υπόθεση αυτή. Αλλά έδωσε τη δυνατότητα στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη χωρίς φόβο να τη διερευνήσει. Και σήμερα μέσα στην απελπισία και στον πανικό τους – γιατί άραγε τέτοιος πανικός ποιος ξέρει ; Εμείς δε ξέρουμε γιατί ανησυχούν αλλά προφανώς αυτοί θα ξέρουν…. Σήμερα λοιπόν μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία.

Αυτή την εξαιρετική τιμή και χάρη της καταδίκης για εσχάτη προδοσία, την επιφυλάσσουν για μένα. Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κου Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Εδώ είμαι, τους απαντώ.

Κοπιάστε.

Αν έχετε τα κότσια, είμαστε εδώ. Μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση.

Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι.

Στη διάθεσή σας. Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους.

Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια. Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς.

Σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας. Και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis».

Αρχικό κείμενο

Σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do μιλά ο Αλέξης Τσίπρας, με τίτλο “Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας – Υπερασπιζόμαστε την κοινωνία, Εφτά μήνες κυβέρνησης ΝΔ. Η απάτη των “αρίστων” αποκαλύπτεται”.

Δείτε την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.