ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αντί για τα 800 ευρώ θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση αντί για τα 800 ευρώ θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου»

Στην Κουμουνδούρου, πλέον δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους από τις καθημερινές αναφορές των κυβερνητικών στελεχών στο δημοσιονομικό «μαξιλάρι» το οποίο έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και το οποίο ενδέχεται να αξιοποιηθεί εφόσον η χώρα το χρειαστεί.

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα ήθελε ως δια μαγείας να αποσυνδέσει την ύπαρξη του «μαξιλαριού» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει να δείξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ήταν στην κυβέρνηση έκανε τις σωστές κινήσεις στην οικονομία.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμάει να φέρει νέα σκληρά μέτρα και αντεργατικές ρυθμίσεις προκειμένου να δείξει ότι έφτασε στην ανάγκη να αξιοποιήσει το εργαλείο που του άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη του τόνισε μάλιστα ότι «η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία, μετά τον κορωνοϊό, θα εξαρτηθεί από το τι κάνουμε σήμερα. Εάν αφήσουμε την ύφεση να βαθύνει, δεν την περιορίσουμε και αυτή γίνει ανεξέλεγκτη, τότε η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τη συνέχεια πρόσθεσε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει «μισό μισθό για μισή εργασία» για τους επόμενους μήνες εκλαμβάνεται από πολλές επιχειρήσεις ως «σήμα» γενικευμένων μειώσεων και απολύσεων.

Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν αρχίσει και «ψιθυρίζουν», δήθεν για λόγους «ισονομίας», για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο. Αυτές οι λογικές, όχι δεν αντιμετωπίζουν, αλλά βαθαίνουν την ύφεση».

Ο πρώην επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη ρευστότητα στην οικονομία δεν είναι επαρκή. Χρειάζονται περισσότερες, μεγαλύτερου εύρους και πιο δραστικές πολιτικές. Σε τέτοιες κρίσεις γίνεται ακόμη πιο φανερό πόσο χρειάζονται θεσμοί όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα, την οποία ιδρύσαμε το 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα άμεσα χρειάζεται να θεσπιστεί το πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις, το νομοσχέδιο για τις οποίες παραδώσαμε μετά την 7η Ιουλίου. Η κυβέρνηση, αντί για τα -λίγα- 800 ευρώ που δίνει, θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό ποσοστό του μισθού κάθε εργαζόμενου, όπως κάνουν άλλες χώρες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.