Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη: «Κάντε το πρόστιμο 534€ – Να δίνει ο εργαζόμενος όσα παίρνει» (βίντεο)

Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη: «Κάντε το πρόστιμο 534€ – Να δίνει ο εργαζόμενος όσα παίρνει» (βίντεο)

Την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να αυξήσει το πρόστιμο από τα 300 ευρώ στα 500 σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του.

«Εκεί που είστε πάρα πολύ αποτελεσματικοί είναι στα μέτρα και στην τήρησή τους. Ενδεχομένως αυτό να αδικεί τους κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη αλλά μάλλον η πανδημία αντιμετωπίζεται με τον κ. Χρυσοχοΐδη και όχι με τον υπουργό Υγείας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η απόφαση; Είναι θέμα χρημάτων η μη τήρηση των μέτρων; Είναι μικρό το πρόστιμο των 300 ευρώ για το μέσο πολίτη; Έχετε εικόνα τι σημαίνει για ένα εργαζόμενο που παίρνει 534 ευρώ με τα μέτρα στήριξής σας και να πρέπει να πληρώσει 500 ευρώ; Κάντε το πρόστιμο 534 ευρώ, ώστε όσα παίρνει, τόσα να δίνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.vimeo.com/500876670

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξαρτημένη από το μισθό και από το επίδομα. «Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την απόφαση. Σηματοδοτεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στην πλειοψηφία των πολιτών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Είναι γενικευμένο το αίσθημα αδικίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Για να πάει στο περίπτερο κάποιος πρέπει να στείλει sms αλλά την ίδια στιγμή κάποιος μπορεί να κάνει χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Ντουμπάι. Δε σας λέμε ότι τα μέτρα δεν είναι χρήσιμα και αναγκαία αλλά πρέπει να ισχύουν για όλους. Αυξάνετε το πρόστιμο στους φτωχοδιαβόλους».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σπεύδετε με χέρια και πόδια να εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία, καλά κάνετε. Από αυτό το βήμα σας είχα πει κάτι. Η ιστορία τιμά αυτούς που τη γράφουν, όχι αυτούς που σέρνονται από πίσω της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.