ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση τα ανοίγει όλα κι όποιος αντέξει» – Μέτρα ενίσχυσης τώρα

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση τα ανοίγει όλα κι όποιος αντέξει» – Μέτρα ενίσχυσης τώρα

Το σχέδιο «να ανοίξουν όλα κι όποιος αντέξει» που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οικονομία, καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το ποσοστό της προβλεπόμενης ύφεσης στο 10,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2021 σε συνδυασμό με την εκτίναξη της ύφεσης την προηγούμενη χρονιά προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που εξακολουθεί να καλεί την κυβέρνηση να πάρει έστω και τώρα μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζόμενων.

«Η κυβέρνηση ποντάρει μόνο στο άνοιγμα της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας ως πρόσχημα για να σταματήσει τα ήδη ανεπαρκή μέτρα στήριξης» σχολιάζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου σημειώνοντας πως επιχειρήσεις και εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόσθετα χρέη άνω των 9 δισ ευρώ λόγω της πανδημίας, πλέον των 30 δισ παγιωμένων οφειλών προς τις τράπεζες.

Παράλληλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται στοιχεία της ΓΣΣΕ σύμφωνα με τα οποία το 56% των εργαζομένων αναφέρει ότι μειώθηκαν τα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από αυτούς το 22% δηλώνει απώλεια εισοδήματος άνω του 31%, ενώ το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος μεταξύ του 21% και του 30%. Ακόμη, το 48% των εργαζομένων που αναφέρουν μείωση εισοδημάτων, δεν κρύβουν την απαισιοδοξίας τους για την εξέλιξη της αμοιβής τους το επόμενο εξάμηνο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύουν πως τα οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια μπορούν να αποφευχθούν μόνο εάν η κυβέρνηση έστω και στο και πέντε ακολουθήσει κάποιες από τις προτάσεις που έχουν καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως προϋπόθεση επιβίωσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Θυμίζουν λοιπόν τις προτάσεις Τσίπρα για:

Μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση

Θεσμοθέτηση της κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και την περίοδο μετά την άρση του lockdown

Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

Απόσυρση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε η ΝΔ, καθώς μέσω πρωτοφανούς ύφεσης διασφαλίζει μόνο πλειστηριασμούς και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον πως η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε δηκτικά και την ψήφιση της επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 μίλια. Η ΝΔ δια στόματος Χρυσοχοΐδη μέχρι χθες χαρακτήριζε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ ως «εθνικισμό με τα 12 μίλια» και δια στόματος Γεραπετρίτη έκανε λόγο για «εύκολους λεονταρισμούς» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι μέχρι χθες πολλά στελέχη της ΝΔ απέρριπταν την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ως «προσχώρηση στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας». Προσθέτουν πως σήμερα όλα αυτά η κυβέρνηση τα υιοθετεί και ψηφίζει με πανηγυρισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.