ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσίπρας: «Δεν χρειαζόμαστε τα Rafale και τις φρεγάτες»

Α.Τσίπρας: «Δεν χρειαζόμαστε τα Rafale και τις φρεγάτες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά και στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εκτός των άλλων, στη συνέντευξη που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Με ανησυχούν οι εξελίξεις με την γείτονα και ανησυχούμε ότι η εσωτερική ένταση από τις οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία μπορεί να επηρεάσει την εξωτερική πολιτική και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η ανησυχία μου είναι δεδομένη, και μεγαλώνει εξ αιτίας της ασταθούς και όχι στιβαρής στάσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Έχουμε μία κυβέρνηση δίχως σταθερή στρατηγική.

Οι κυρώσεις είναι ένα όπλο αλλά η Τουρκία ξέρει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί και αυτό είναι ότι χειρότερο.

Το Αιγαίο έγινε σουρωτήρι από τις παραβιάσεις, ενώ η στρατηγική συμφωνία με την Γαλλία δεν προχώρησε. Τα Rafale δεν είναι αυτά που έχουμε ανάγκη και τώρα συζητάμε με τις ΗΠΑ για φρεγάτες ενώ δεν είναι αυτές οι ανάγκες μας. Είμαι υπέρ του διαλόγου και της παραπομπής στη Χάγη της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χώρα αναβάθμισε την γεωπολιτική της θέση στην πενταετία του ΣΥΡΙΖΑ και άφησε πίσω της την θετική Συμφωνία των Πρεσπών που κάποιοι τότε πολέμησαν για πολιτικούς λόγους. Αν δεν υπήρχε η Συμφωνία η Τουρκία θα ήταν και στα βόρεια σύνορά μας όπως είναι στα νότια με το τουρκολιβυκό σύμφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.