Ο Α.Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην «ελιτ»: «Δεν θα πετύχετε τον στόχο σας – Θέλετε ηγέτες υποτακτικούς στα συμφέροντα σας»

Δεν παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει μήνυμα νίκης

Ο Α.Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην «ελιτ»: «Δεν θα πετύχετε τον στόχο σας – Θέλετε ηγέτες υποτακτικούς στα συμφέροντα σας»

Στον απόηχο της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε γύρω στις 18.45 και έγινε δεκτός με παρατεταμένο χειροκρότημα από τα μέλη της Κεντρικής Επιστροπής. Αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε τα μέλη του.

«Δε θα πάμε για να κρατήσουμε τις θέσεις μας. Για να έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Θα πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά. Θα πάμε για να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε, όχι να χάσουμε» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Αλέξης Τσίπρας. «Πάμε για να νικήσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε επίσης μήνυμα στις ελίτ που επί τρεις μέρες δεν μπορούν να «κρύψουν τη μεγάλη τους χαρά και τη μεγάλη τους συγκίνηση. Τους απαντάω: Μη βιάζεστε. Δεν θα πετύχετε τον στόχο σας. Είναι λογικό να επιθυμείτε ηγέτες υποτακτικούς στα συμφέροντά σας. Και τη νεκρανάσταση ενός συστημικού δικομματισμού. Μην βιάζεστε όμως. Αυτός ο δικομματισμός που οδήγησε τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας. Από όπου εμείς τη σώσαμε. Δεν θα επιστρέψει. Και άλλες φορές όμως βιαστήκατε, να θεωρήσετε ότι μας έχετε τελειώσει. Διαψευστήκατε. Έτσι θα διαψευστείτε και τώρα από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

«Αναλαμβάνω να ηγηθώ μαζί σας αυτής της μάχης, γιατί δε φοβήθηκα ποτέ, γιατί δε δείλιασα ποτέ και δεν δειλιάσαμε, και δεν λιποτάχτησα ποτέ από τα δύσκολα. Κυρίως όμως γιατί αυτή η μάχη δεν αφορά εμένα προσωπικά. Αφορά τη κοινωνία» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στα αίτια της συντριπτικής ήττας, ο κ. Τσίπρας εντόπισε τρεις αιτίες:

Όπως είπε, η πρώτη αιτία, «κατά την άποψή μου, είναι ότι η ΝΔ κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα της. Την ατζέντα του φόβου».

Η δεύτερη αιτία, υπογράμμισε, «ήταν η αναγκαστική επιλογή υπεράσπισης μιας στρατηγικής που, εξαιτίας της άρνησης των άλλων προοδευτικών δυνάμεων, αντικειμενικά δεν μπορούσε να περπατήσει. Της στρατηγικής της απλής αναλογικής και της κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας».

Και η τρίτη, παρατήρησε, αλλά καθόλου έσχατη αιτία, «είναι η εικόνα μας. Η εικόνα μας ως κόμματός, ως συλλογικού υποκείμενου, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδίως όμως τις κρίσιμες ημέρες πριν την κάλπη. Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση».

«Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές (σ.σ. έμμεση αναφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο και τα όσα είπε για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες κατά 20%), οι παλινωδίες, το έλλειμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν πανάκριβα» αναγνώρισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το σύνθημα αλλαγής: «Οφείλουμε να αλλάξουμε. Δραστικά. Ριζικά. Άμεσα. Ούτε προς το κέντρο ούτε προς τα αριστερά να αλλάξουμε. Αλλά προς τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τη συλλογικότητα. Να δίνουμε και να εμπεδώνουμε την αίσθηση ότι είμαστε μια σφιχτοδεμένη ομάδα ανθρώπων, που ξέρει να υποτάσσει το μερικό στο γενικό καλό. Και γι’ αυτό αναλαμβάνω αποκλειστικά την ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.