ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Α.Τσίπρας: «Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος»

Τι είπε για το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Α.Τσίπρας: «Πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος»

Ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο σενάριο των πρόωρων εκλογών, εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «δεν μπορεί να αποφύγει να τις στιγματίσει με την καθεστωτική του τοξικότητα», κάνοντας λόγο για προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη «να ρίξει την ευθύνη για την απόφασή του στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει αντιπολίτευση».

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κήρυξε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο πρόεδρός του, Αλέξης Τσίπρας, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις τέσσερις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μετάβαση σε μία ήρεμη, προεκλογική περίοδο.

Ο ίδιος παρομοίασε την εκλογική αναμέτρηση ως «μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας» υπέρ της κοινωνίας και της χώρας, «πριν η μοιραία πολιτική της σημερινής κυβέρνησης μετατρέψει τη γενικευμένη κρίση σε γενικευμένη κατεδάφιση. Σε κοινωνική και εθνική τραγωδία».

Εξαπολύοντας παράλληλα μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιέγραψε πως «δεν είμαστε τόσο μακριά από το σημείο μηδέν», τη στιγμή που «η αγία οικογένεια συμφερόντων που μας κυβερνά ζει τον μύθο της τελειότητάς της», όπως σημείωσε.

«Εφιαλτική τελειότητα»

Απαριθμώντας τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην πανδημία, την οικονομία, την ακρίβεια και το κοινωνικό κράτος, «θα ήρθε καιρός, πιστεύω, να βάλει η κοινωνία μια τελεία στην τελειότητά τους. Να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την εφιαλτική τελειότητα» εκτίμησε από πλευράς του ο κ. Τσίπρας, ενώ απέδωσε τον ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό του κ. Μητσοτάκη σε «ένα χάσμα που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, (σ.σ. οπότε) αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του».

«Ξέχασε και τη σοβαρότητα, και την εθνική ευθύνη, και τη θεσμική αφοσίωση, και τη διαρκώς επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια δέσμευση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» σχολίασε στην ίδια κατεύθυνση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» τις εκλογές, θυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση τις ζητά εδώ και έξι μήνες.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις πρόωρες εκλογές πως «δεν μπορεί να αποφύγει να τις στιγματίσει με την καθεστωτική του τοξικότητα», κάνοντας λόγο για προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη «να ρίξει την ευθύνη για την απόφασή του στον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει αντιπολίτευση. Τι ωραία!».

Στον αντίποδα, ο ίδιος παρατήρησε πως «αν γενικά ήμασταν πιο φρόνιμοι και επιτρέπαμε στην ιδιοτέλεια διαρκώς να νοθεύει την αλήθεια, τότε ο κύριος Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε σε πρόωρες εκλογές».

«Χαιρόμαστε που είμαστε η αιτία»

Απευθυνόμενος, στο πλαίσιο αυτό, προς την κυβέρνηση, «αν εμείς είμαστε η αιτία το αποδεχόμαστε και χαιρόμαστε να είμαστε η αιτία που θα δοθεί μια δημοκρατική διέξοδος στον τόπο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «όλος ο κόσμος, ακόμη και οι ψηφοφόροι του καταλαβαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε πρόωρες εκλογές για ένα και μόνο λόγο: Γιατί δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του».

Διπλή κρίση

Διαβλέποντας, ακόμη, μια προσπάθεια «damage control, δηλαδή διαχείρισης της ζημιάς» από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι «η αλήθεια, η πραγματικότητα που όλοι ζούμε, είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του κυρίου Μητσοτάκη».

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι «τη διπλή κρίση που έχουμε μπροστά μας κρίση κοινωνική και γεωπολιτική, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για να την αντιμετωπίσει, να αμβλύνει τις συνέπειές της για την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά την εκμεταλλεύεται με δύο στόχους», δηλαδή να αποκρύψει τις ευθύνες της και να επιβάλει την πιο άγρια, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή της συνταγή.

«Διπλή αισχροκέρδεια»

Από το δριμύ κατηγορώ από πλευράς του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απουσίασαν ούτε οι επιδόσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της ακρίβειας, αναφέροντας πως η διατήρηση των έμμεσων φόρων σε υψηλά επίπεδα, εξελίσσεται σε «διπλή αισχροκέρδεια», τόσο από μέρους των ιδιωτών, όσο και από μέρους του κράτους. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά λεηλατεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις για να γεμίσει τα ταμεία» και μετά να έρχεται να δίνει στοχευμένα προεκλογικά επιδόματα.

«Καμία εγγύηση ασφάλειας»

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει την Ελλάδα, «όχι σε πυλώνα ασφάλειας, αλλά σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», παρατηρώντας πως παρά την επ’ αόριστον παραχώρηση στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ, «δεν έχουμε λάβει καμία εγγύηση ασφάλειας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας».

Το δίλημμα των εκλογών

Σε αυτές τις συνθήκες, «αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές αυτές είναι μια απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε, στην κατεύθυνση αυτή, πως «το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος».

Σχολιάζοντας το παράθυρο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε για «άλλη μια φορά τον κύριο Μητσοτάκη να δείξει στις δύσκολες αυτές στιγμές στοιχειώδη εθνική ευθύνη και τη στοιχειώδη πολιτική σοβαρότητα» και συμπλήρωσε ότι «το παιχνίδι του με τους θεσμούς πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα». «Αφού λοιπόν αποφάσισε εκλογές, να σταματήσει το κρυφτούλι και τα παιχνίδια» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και επανάφερε τις τέσσερις προτάσεις αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Κανονικότητα η αστάθεια

Ακόμη, απάντησε στο επιχείρημα της κυβέρνησης περί παρατεταμένης αστάθειας, παρατηρώντας πως «με κατηγορεί ότι προτείνω παρατεταμένη αστάθεια, τη στιγμή που η αστάθεια έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη».

Αντίθετα, «αυτές οι διαρροές και αυτές οι δηλώσεις είναι που έχουν οδηγήσει τα υπουργεία σε παράλυση. Με το ότι οι υπουργοί του έχουν καταθέσει τα μολύβια» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και «συνεπώς ας αφήσουν τα αστεία περί παρατεταμένης αστάθειας που δήθεν προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο επειδή υπάρχει και επειδή αναπνέει ενδεχομένως. Αυτοί από μόνοι τους τη δημιουργούν την αστάθεια», όπως σημείωσε.

Καθαρή, δημοκρατική νίκη με διαφορά

Ως προς το έργο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το επόμενο -προεκλογικό- διάστημα, «είμαστε αναγκασμένοι να την κερδίσουμε από την ιστορία και από την ευθύνη μας απέναντι στο μεγάλο μέρος της κοινωνίας που εκπροσωπούμε» τόνισε ο κ. Τσίπρας για την επικείμενη εκλογική μάχη, ενώ «είμαι βέβαιος ότι θα την κερδίσουμε. Το ζήτημα δεν είναι να την κερδίσουμε, το ζήτημα είναι να την κερδίσουμε καθαρά, δημοκρατικά, και με διαφορά από τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», όπως είπε.

Ο ίδιος εξήγησε για την επίτευξη της πολιτικής αλλαγής ότι «ο μόνος τρόπος είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές με απλή αναλογική». «Διότι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η καθαρή επαναλαμβάνω, είναι και η δυνατότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση από τη αυτή την εκλογή, χωρίς να χρειαστεί και δεύτερη εκλογική διαδικασία» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αμιγώς προεκλογικούς ρυθμούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε, τέλος, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να διαδραματίσουν «πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την μάχη» κόβοντας τη φόρα των διακοπών, αφού «για να κερδίσουμε τον Σεπτέμβρη, πρέπει να δουλέψουμε τον Ιούνη, τον Ιούλη και τον Αύγουστο» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.