ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσίπρας: «Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών»

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον 5.700 συνέδρων του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Α.Τσίπρας: «Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών»

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον 5.700 συνέδρων ξεκίνησαν  οι εργασίες του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με ψηφοφορίες, που θα κρίνουν τη νέα φυσιογνωμία και τη λειτουργία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ανοικτός σε συνεργασίες με βάση ένα κοινό πρόγραμμα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στην καλπη, ενώ μίλησε για προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, με το σύστημα της απλής αναλογικής.  Διαβάστε όλη την ομιλία Τσίπρα εδώ

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου στις 19.30, καταχειροκροτούμενος  από την πλειονότητα των συνέδρων.

Στο τιμητικό προεδρείο – με πρόεδρο τον Γιάννη Δραγασάκη -βρίσκονται μεταξύ άλλων οι ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου και η τραγουδίστρια Τανια Τσανακλίδου.

Υπήρχε μια κενή θέση  στο προεδρείο για τον γνωστό αντιστασιακό Μίμη Δαρειώτη, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο του ‘22. «Αθανατος», φώναξαν οι παρευρισκόμενοι.

H ομιλία Τσίπρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως πολιτική δύναμη με θετικό λόγο και προοδευτικό πρόσημο για την κοινωνία, αλλά και τεκμηριωμένο πρόγραμμα παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το κόμμα του, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο 3ο Συνέδριο. Απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις, με εμφανή αυτοκριτική διάθεση για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, αλλά και απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να σαλπίσει «την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για μια προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», δίνοντας παράλληλα τον τόνο για ισχυρές αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματός του.

Αναλύοντας ακόμα τη διεθνή συγκυρία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις για τη Ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, προειδοποίησε για το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία και χαρακτήρισε ως «πατριωτικό καθήκον» τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δηλώνοντας, επιπλέον, τεχνικά έτοιμος για την επιστροφή στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε 5 δεσμεύσεις του κόμματος για τις 100 πρώτες ημέρες προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, ενώ απαρίθμησε νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία σκοπεύει να καταργήσει, αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιστρέψει στην εξουσία.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε εκ νέου περιεχόμενο στο πρώην σύνθημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, αναφέροντας το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» συνιστά «εκ νέου το δίλλημα της εποχής μας», αφού «οι ανισότητες διευρύνονται, οι παγκόσμιες απειλές αναδύονται ξανά μαζί με τις αλλεπάλληλες κρίσεις».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.