Α.Χαρίτσης: «Η χώρα μας έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη»

«Η κυβέρνηση πρώτα μας απάντησε ότι κινδυνολογούμε, μετά ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και τέλος ότι η κρίση είναι διεθνής»

Α.Χαρίτσης: «Η χώρα μας έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό σε ολόκληρη την Δυτική Ευρώπη»

Για τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα καύσιμα μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η ακρίβεια είναι μεν ένα διεθνές φαινόμενο, η Ελλάδα όμως έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη και την 2η υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη, την στιγμή που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει αυτή την στιγμή περισσότερο για την βενζίνη περισσότερο απ΄ ότι ο Γερμανός, ο οποίος όμως έχει 3,5 φορές υψηλότερο μισθό» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Από τον Ιούλιο του 2021 αναδείξαμε το πρόβλημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας είχε ήδη την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη» υπενθύμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση πρώτα μας απάντησε ότι κινδυνολογούμε, μετά ότι το φαινόμενο είναι παροδικό και τέλος ότι η κρίση είναι διεθνής», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκης που αγνόησε την διαφαινόμενη ακρίβεια και έκανε την στρατηγική επιλογή να μην πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να την περιορίσει, ο πληθωρισμός διπλασιάστηκε μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «παρά την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση, ο φόβος, η ανασφάλεια η δυσαρέσκεια και η οργή κυριαρχούν στην κοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε αντίθεση με τους τακτικισμούς της εκλογολογίας και των διαρροών που ακολουθεί εδώ και καιρό ο κ. Μητσοτάκης, εμείς έχουμε ζητήσει ξεκάθαρα εκλογές, για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στην κρίση.» κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.