ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Φεύγει και η Νεολαία σήμερα

Ο Σ.Κασσελάκης ψάχνει συμμάχους

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Φεύγει και η Νεολαία σήμερα

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νεολαία του κόμματος να αναμένεται να αποχωρήσει σήμερα από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεολαίας και οι πληροφορίες προεξοφλούν μαζικές αποχωρήσεις στελεχών της που θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της «εξόδου» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει μέρα με την ημέρα, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης αναζητά συμμαχίες, όπως έδειξε χθες με την επιστολή που έστειλε προς τον Νίκο Κοτζιά με την οποία αποδέχεται τον διάλογο με το ΠΡΑΤΤΩ για την συνεργασία τους.

Η πολιτική «μοναξιά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την φυγή Ομπρέλας και της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση που συνέπηξαν ανεξάρτητη ΚΟ από 11 βουλευτές, συνοδεύεται από προσπάθεια των υποστηρικτών του να καταδείξουν ότι όσοι έφυγαν ήταν «του συστήματος».

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, ο Παύλος Πολάκης αναδημοσίευσε ανάρτηση από τον λογαριασμό με το ψευδώνυμο «Billy Butcher» που έγραψε: «Ποιοι πολεμήθηκαν από το σύστημα τα τελευταία χρόνια; Τσίπρας, Πολακης, Παππάς, Δούρου, Κοντζιας. Που βρίσκονται σήμερα όλοι αυτοί; Τυχαίο θα είναι», αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για την ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση και την Ομπρέλα, μετά τη διάσπαση. Ο «νούμερο δύο» του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, βουλευτής Χανίων επιδοκίμασε με το εξής σχόλιο: «Εντελώς τυχαίο…».

Όλα αυτά, στον απόηχο της απηνούς κόντρας Κασσελάκη με τους αποχωρήσαντες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε με μια ανάρτηση να περάσει για μια ακόμη φορά την ευθύνη της διάσπασης στην άλλη πλευρά.

«Με το χέρι στην καρδιά, αν είχε έρθει προεκλογικά η Έφη Αχτσιόγλου και μου είχε πει “αυτή η καρέκλα είναι το όνειρο της ομάδας μου, ή βγαίνω πρόεδρος ή φεύγω”, θα είχα κάνει πίσω. Θα είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου για χάρη της ενότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων, δηλώνοντας πως ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδησή του:

«Πρότεινα σημαντικές θέσεις και αξιώματα, επανειλημμένα. Ήταν αφόρτιστοι για την ενότητα. Ήταν φορτισμένοι για τη διάσπαση. Χθες είχαμε την πρώτη μεταπολιτική διάσπαση στην ιστορία της χώρας. Άνθρωποι που γίνονται διασπαστές όχι για ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή δεν κέρδισαν τις εσωκομματικές εκλογές», έγραψε, προσθέτοντας ότι η ενότητα αρχίζει τώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι προφανής η μετάθεση της ευθύνης στους αποχωρήσαντες, με ταυτόχρονη σαφή υπόδειξη ότι είναι καρεκλοκένταυροι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.