ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοψηφίσματα

Οι αποφάσεις «είναι δεσμευτικές για το κόμμα στο αντίστοιχο επίπεδο εφόσον συμμετέχει το 50% +1 των δικαιουμένων να ψηφίσουν σε αυτό»

Δείτε τι προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοψηφίσματα

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο 24, το οποίο επικαλέστηκε στο μήνυμά του το πρωί της Παρασκευής ο Στέφανος Κασσελάκης, υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στο εσωτερικό του κόμματος για «σοβαρά ζητήματα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ «σοβαρά ζητήματα της πολιτικής και της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αντιμετωπιστούν με την προσφυγή στη θέληση των μελών του με τον θεσμό του εσωτερικού δημοψηφίσματος στη βάση εναλλακτικών προτάσεων».

Το ίδιο άρθρο προβλέπει, επίσης, ότι «στην απόφαση με την οποία προκηρύσσεται ένα εσωτερικό δημοψήφισμα μπορεί να προβλέπεται και η συμμετοχή των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στο αντίστοιχο επίπεδο».

Το δημοψήφισμα μπορεί να είναι είτε «σε εθνικό επίπεδο» είτε «σε περιφερειακό επίπεδο».

Οι αποφάσεις των δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 24 του καταστατικού, «είναι δεσμευτικές για το κόμμα στο αντίστοιχο επίπεδο εφόσον συμμετέχει το 50% +1 των δικαιουμένων να ψηφίσουν σε αυτό».

Δείτε το άρθρο 24 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρεται στα δημοψηφίσματα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.