Ε.Τσακαλώτος: «Ίσως εξηγήσουν οι αστρολόγοι στον Κ.Μητσοτάκη γιατί οι κρίσεις δεν είναι παροδικές» (βίντεο)

«Αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους» ανέφερε ο Ε.Τσακαλώτος

Ε.Τσακαλώτος: «Ίσως εξηγήσουν οι αστρολόγοι στον Κ.Μητσοτάκη γιατί οι κρίσεις δεν είναι παροδικές» (βίντεο)

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής έδωσε την δική του  απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα για την ακρίβεια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθύμισε τη δήλωση του πρωθυπουργού στις 16/6/2021 ότι «είναι ευθυγραμμισμένα τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας», λέγοντας του «αφού δεν τα πάει καλά με τους οικονομολόγους του, ας αλλάξει τουλάχιστον αστρολόγους».

«Ίσως οι αστρολόγοι του εξηγήσουν γιατί οι κρίσεις που βιώνουμε δεν είναι παροδικές.  Μετά από 2.5 χρόνια κυβέρνησης ΝΔ οι διαχωριστικές γραμμές είναι ξεκάθαρες. Η ανισότητα, η σημασία του δημοσίου τομέα. Αλλά μια σημαντική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην αριστερά και στη δεξιά είναι ότι τίποτε στην ελεύθερη αγορά δεν εξασφαλίζει ούτε την ποσότητα ούτε την ποιότητα των επενδύσεων που χρειαζόμαστε» επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα τόνισε ότι «φάνηκε και πριν από την κρίση όπου το σύστημα δεν παρήγαγε την ποσότητα των επενδύσεων, δεν δημιούργησε ευημερία, δημιούργησε ανισότητες»

Όσον αφορά τα μέτρα για την ακρίβεια που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση σημείωσε ότι επί της αρχής, η λήψη μέτρων είναι κάτι θετικό, ωστόσο τα μέτρα αυτά «ούτε φτάνουν ούτε έχουν το σωστό μίγμα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του αναφέρθηκε στην κυβερνητική δικαιολογία ότι δεν δίνονται περισσότερα καθώς να κάνει με τους δημοσιονομικού περιορισμούς. «Ισχύει όμως αυτό; Την ίδια στιγμή γίνεται μια παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ. Καταργήσατε το συμπληρωματικό φόρο στον ΕΝΦΙΑ. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;» αναρωτήθηκε και ανέφερε το παρακάτω παράδειγμα:

«Ιδιοκτήτης με 4 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ το καθένα πληρώνει σήμερα συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 7.425 ευρώ. Με το νέο καθεστώς που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν θα πληρώνει συμπληρωματικό φόρο. Θα μου πείτε ότι θα πληρώσει προσαύξηση στον ΕΝΦΙΑ που έχει; Πόσο θα είναι αυτή; 1.000 ευρώ; Παραπάνω; Σίγουρα όχι 7.500 ευρώ»

«Αρά είναι όλα θέμα προτεραιοτήτων. Δεν είναι μόνο τι ξοδεύεις αλλά και να αποφασίζεις τι κάνεις και για ποιους το κάνει» επισήμανε ο Ευκλ. Τσακαλώτος. .

Σχετικά με την ενέργεια ρώτησε προς την κυβέρνηση «γιατί μπορεί ο Μακρόν να παρεμβαίνει ορίζοντας συγκεκριμένο περιθώριο κέρδους στους παραγωγούς;». «Δεν είναι μόνο ότι δεν κάνετε αυτό που θα κάναμε εμείς. Δεν θέλετε να κάνετε παρέμβαση στις αγορές. Γιατί δεν πιστεύετε στο σχεδιασμό. Μόνο στην αυτορρύθμιση. Με κάποια δωράκια σε δικούς σας βεβαίως..»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπογράμμισε ότι για να έχουμε «την ποιότητα και την ποσότητα των επενδύσεων χρειάζεται σχεδιασμός και παρέμβαση στην αγορά. Είναι ώρα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα της αριστεράς, να έρθει μια κυβέρνηση με πλατιά στήριξη και που πιστεύει ότι πρέπει να δουλέψεις με την κοινωνία για την κοινωνία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.