ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Σ.Κασσελάκης με 45,04% – Δεύτερη η Ε.Αχτσιόγλου με 36,21% – Επαναληπτικές την επόμενη Κυριακή

Τρίτος ο Νίκος Παππάς - Την επόμενη Κυριακή 24/9 οι επαναληπτικές εκλογές

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πρώτος ο Σ.Κασσελάκης με 45,04% – Δεύτερη η Ε.Αχτσιόγλου με 36,21% – Επαναληπτικές την επόμενη Κυριακή

Στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατετάγη άνετα πρώτος με ποσοστό 45,04%, εισερχόμενος με σαφές πλεονέκτημα στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση. έναντι 36,21% της Έφης Αχτσιόγλου.

Έτσι την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εκλογές μεταξύ τους για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατετάγη τέταρτος με 8,4% και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 1,28% βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Τα επίσημα αποτελέσματα 

Στο 90,13% των εκλογικών τμημάτων, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα εξής:

Στέφανος Κασσελάκης 45,47%, 51.615 ψήφοι
Έφη Αχτσιόγλου 36,21%, 41.098 ψήφοι
Νίκος Παππάς 8,64%, 9.804 ψήφοι
Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4%, 9.533 ψήφοι
Στέφανος Τζουμάκας 1,28%, 1.457 ψήφοι

Η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξέπληξε ακόμη και τα κομματικά στελέχη. 

Από νωρίς το πρωί, δεκάδες χιλιάδες άτομα σχημάτιζαν ουρές στα εκλογικά τμήματα. Για αυτό τον λόγο η διαδικασία παρατάθηκε για μία ώρα.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την εκπνοή αυτής της παράτασης, σε πολλές περιοχές υπήρχαν ακόμη πολλοί που περίμεναν για να ψηφίσουν. Έτσι, δόθηκε η διαδικασία συνεχίστηκε για άλλη μία ώρα περίπου, σχεδόν σε 60 εκλογικά τμήματα.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό παρών, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στις κάλπες, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αφού ψήφισε, νωρίς το απόγευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.