ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ανάγκη να υπάρξει και συνέχεια και τομή στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια»

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ανάγκη να υπάρξει και συνέχεια και τομή στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πρώτη επίσημη τοποθέτηση του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει και συνέχεια και τομή στο κόμμα.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών μετά την ήττα στις εκλογές χρειάζεται αναστοχασμός, σκέψη και συλλογικότητα προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να γίνει σε μια πορεία προς το συνέδριο». «Αλλά το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε.

Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν υπάρχει ούτε ένας αριστερός, ούτε μια αριστερή που να μην θέλει να απευθυνθεί σε πλατιά ακροατήρια».

Αλλά αυτό, όπως είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το κάνει έχοντας σταθερή και αξιόπιστη ταυτότητα «και άρα πρέπει να έχεις σαφείς και γνωστές προτεραιότητες».

Στην ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι σαφής για τις θέσεις του για την δημόσια και δωρεάν παιδεία, για την υγεία, για το κοινωνικό κράτος ενώ για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι το κόμμα μπορεί να είναι ξεκάθαρα και με την φύλαξη των συνόρων αλλά και με το διεθνές δίκαιο και τις ασφαλείς διόδους.

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο με τις θέσεις του τις οποίες πρέπει, όπως είπε, «να τις κάνει ηγεμονικές στη κοινωνία. Με αυτές τις θέσεις πρέπει να ξαναγίνει κυβέρνηση, με αυτές τις θέσεις να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που συντελούνται στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μην τις επεξεργαστεί και να μην έχει θέσεις για την βιομηχανική πολιτική, την ανάπτυξη, τα εργασιακά.

Για τον χαρακτήρα του κόμματος είπε ότι θα πρέπει να είναι ένα δημοκρατικό κόμμα των μελών, με λογοδοσία, με διαδικασίες, με όργανα, με πολτικό πολιτισμό, στο οποίο ο πρόεδρος θα πρέπει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων, περιγράφοντας το σχέδιό του για ομάδες επεξεργασίας θέσεων και προτάσεων, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τεκμηριωμένες απόψεις σε κάθε ζήτημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκλεισε λέγοντας ότι στόχος του είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς και τις αριστερές, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους, για να έχουν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.