Γ.Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική – Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής»

Χαρακτήρισε «καθυστέρηση» τη στάση των κομμάτων που διαφωνούν με αυτό

Γ.Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την απλή αναλογική – Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, ανακοίνωσε σήμερα ότι στα σχέδια της Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της.

«Θα την επαναφέρουμε (σ.σ. την απλή αναλογική). Το πότε θα την επαναφέρουμε δεν θα σας το πω» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας σε συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης.

Εξηγώντας το γιατί επιμένει στην απλή αναλογική, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα εκλογής και λόγω ισοτιμίας της ψήφου και σπρώχνει τα κόμματα σε μια κουλτούρα συνεργασίας».

Κατά τον ίδιο «είναι καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα από δύο κόμματα σε μια κυβέρνηση γιατί αποτρέπει πολλά άσχημα πράγματα να γίνουν».

Ο Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε, μάλιστα, ως «καθυστέρηση ορισμένων κομμάτων να μην ενισχύσουν την προοπτική αυτή» συμπληρώνοντας ότι «την “έκαψαν” τα κόμματα της αριστεράς με πρώτο το ΚΚΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς η ΝΔ υπερασπίζεται μετά μανίας μια τέτοια καθυστέρηση. Εμείς φέραμε την απλή αναλογική γιατί ήταν πάγιος πόθος και αίτημα της δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο Γιώργος Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.