ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με στόχο την συζήτηση για τον προϋπολογισμό η «νέα» ΚΟ από τους βουλευτές που αποχωρήσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το όνομα και τα έδρανα είναι τα δύο μεγάλα ερωτήματα

Με στόχο την συζήτηση για τον προϋπολογισμό η «νέα» ΚΟ από τους βουλευτές που αποχωρήσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή της από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για, συνολικά, εννιά βουλευτές που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν δρομολογήσει τα επόμενα πολιτικά τους βήματα, τουλάχιστον εντός Κοινοβουλίου, αν και τίποτα ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ενώ οι εικασίες για το τι μέλλει γενέσθαι είναι πολλές.

Το δεδομένο είναι πως για να συσταθεί κοινοβουλευτική ομάδα απαιτούνται 10 βουλευτές και άνω. Έτσι το πιθανότερο σενάριο για την ομάδα Αχτσιόγλου είναι το μοντέλο «9+2», δηλαδή οι εννιά που αποχώρησαν σήμερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Αφού καταφέρουν να φτιάξουν κοινοβουλευτική ομάδα, θα στείλουν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα απαριθμώντας ποιοι είναι και τον ρόλο που έχει ο καθένας, καθώς και το όνομα της ομάδας τους. Και γι’ αυτό, τις επόμενες ημέρες θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου με στοίχημα η πρώτη τους εμφάνιση ως κοινοβουλευτική ομάδα να είναι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Τα κρίσιμα ερωτήματα είναι πρώτον, ποιο θα είναι το όνομα της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, δεύτερον πού θα είναι τα γραφεία τους εντός της Βουλής και τρίτον πού θα κάθονται μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Αν και στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι ότι το πιο πιθανό είναι να κάθονται πίσω από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ως επικρατέστερος για επικεφαλής της νέας ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.