Ν.Ηλιόπουλος: «Αυτό που τρομάζει την κοινωνία είναι το ενδεχόμενο να μείνει μια μέρα παραπάνω αυτή η κυβέρνηση»

«Τα πράγματα στη χώρα μπορούν και πρέπει άμεσα να πάνε διαφορετικά»

Ν.Ηλιόπουλος: «Αυτό που τρομάζει την κοινωνία είναι το ενδεχόμενο να μείνει μια μέρα παραπάνω αυτή η κυβέρνηση»

Αυτό που τρομάζει την κοινωνία είναι το ενδεχόμενο να μείνει μια μέρα παραπάνω αυτή η κυβέρνηση, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Τα πράγματα στη χώρα μπορούν και πρέπει άμεσα να πάνε διαφορετικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το οποίο τρομάζει το λαϊκό κόσμο, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι το ενδεχόμενο να μείνει μία μέρα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η κυβέρνηση».

Ο Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λεηλατεί σαν σμήνος από ακρίδες το δημόσιο πλούτο», σχολιάζοντας ότι «ένα χρόνο μετά την καταστροφή, οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας ακόμα περιμένουν και ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς ντροπή, πηγαίνει και παίρνει επιδότηση 8.500 χιλιάρικα σαν αγρότης».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η 5η χειρότερη χώρα στην ευρωζώνη σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων και η μοναδική χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010 και πως «ενώ σήμερα, η ΕΕ ζητά από τα κράτη-μέλη να πάρουν μέτρα ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, στην Ελλάδα έχουμε μία κυβέρνηση που πιστεύει σε μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας». Είπε ακόμη ότι «και στον τουρισμό η κυβέρνηση της ΝΔ έχει φτιάξει Μανωλάδες», αναφέροντας ότι «δεν είναι μόνο οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας φέτος στον τουρισμό, είναι και ότι 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν τον πρώτο μήνα που άνοιξε η σεζόν».

Σχετικά με τον κίνδυνο αποχής στις εκλογές ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μας ανησυχεί το γεγονός ότι ένας κόσμος βουλιάζει στην απόγνωση και θεωρεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» και πως όμως «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος» και «χρειάζεται ο λαϊκός κόσμος, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι άνθρωποι να ψηφίσουν μαζικά». «Εμείς λέμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Εναλλακτική σημαίνει πρώτα από όλα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια, δεν γίνεται ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα να ξεπερνά το 60%, όταν στην ευρωζώνη είναι στο 39%. Αυτή τη διαφορά, εμείς την ονομάζουμε ακρίβεια Μητσοτάκη», σημείωσε.

Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών

Σχετικά με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών ανέφερε ότι «έχουμε μεγάλη ανησυχία για την άνοδο της ακροδεξιάς και για το γεγονός ότι φιλελεύθεροι, συντηρητικοί πολίτες, όπου υπήρχε επιλογή ανάμεσα στον υποψήφιο της Λεπέν και στον υποψήφιο της αριστεράς, στη μεγάλη τους πλειοψηφία επέλεξαν την αποχή».

«Το γεγονός αυτό «σπάει» το δημοκρατικό μέτωπο αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα πόσο επικίνδυνη είναι η γραμμή περί δύο άκρων», τόνισε. Ωστόσο, υπογράμμισε, «το αποτέλεσμα που πέτυχε η Αριστερά είναι πολύ σημαντικό, ανοίγει μια μεγάλη εποχή αγώνων», προσθέτοντας ότι «χωρίς μεγάλα κινήματα διεκδίκησης το επόμενο διάστημα, τα πράγματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν μπορούν να αλλάξουν».

Athens Pride

Αναφερθείς στο Athens Pride είπε ότι ήταν μια «πολύ όμορφη και μαζική γιορτή» καθώς «χιλιάδες κόσμου, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, κατέβηκαν στο δρόμο, γιόρτασαν και διεκδίκησαν». Γιατί, επισήμανε, «το να ζούμε ακόμα σε δημοκρατίες που κατηγοριοποιούν και διαχωρίζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι κάτι αδιανόητο». Σημείωσε ότι γι’ αυτόν τον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας, ανεξαρτήτως φύλου, κάτι που «στην πραγματικότητα αφορά την άρση διακρίσεων στο οικογενειακό δίκαιο, διακρίσεις που σχετίζονταν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι «το ερώτημα αν θα στηριχθεί αυτή η πρόταση, πηγαίνει και προς τη ΝΔ και προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», ενώ σχολίασε ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο, το Κίνημα Αλλαγής θεώρησε ότι πρέπει να κάνει μια επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». «Εμείς από την πλευρά μας», συμπλήρωσε, «θέτουμε ένα απλό ερώτημα, το οποίο είναι και το ερώτημα των ημερών του Pride, το αν οι πολιτικές δυνάμεις είναι διατεθειμένες να υποστηρίξουν αυτή τη δημοκρατική τομή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.