ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Δ.Τεμπονέρας ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – «Οι εξελίξεις είναι πολύ δυσάρεστες»

«Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ οι διαγραφές ήταν έξω από την κουλτούρα του»

Ο Δ.Τεμπονέρας ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – «Οι εξελίξεις είναι πολύ δυσάρεστες»

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις διαγραφές του Στέφανου Κασσελάκη και τις αντιδράσεις, ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εξελίξεις είναι πολύ δυσάρεστες και άκρως προβληματικές και οφείλουμε να συζητήσουμε διεξοδικά. Επείγει κατά την άποψη μου να συζητηθεί άμεσα η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας προκειμένου να υπάρξει εκτενή συζήτηση και να υπάρξει και γνωμοδότηση όπως προβλέπει το καταστατικό», είπε συγκεκριμένα Διονύσης Τεμπονέρας για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ οι διαγραφές ήταν έξω από την κουλτούρα του»

«Οι διαγραφές ή οι κινήσεις οι οποίες γίνονται χωρίς να τηρούνται οι καταστατικές διαδικασίες κατά την άποψή μου είναι προβληματικές. Θα πρέπει να εξηγηθεί ακριβώς για ποιο λόγο παραπέμπονται τα στελέχη, από εκεί και πέρα το θέμα δεν είναι νομικό είναι ζήτημα βαθιά πολιτικό και πρέπει να θυμίσω ότι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ οι διαγραφές ήταν έξω από την κουλτούρα του.

Συνεπώς εμείς θα επιμείνουμε στη συζήτηση και στην ανάλυση αλλά και σε μια πορεία η οποία δεν θα πρέπει να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα με όρους πολεμικής αναμέτρησης», είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν ιδεολογικά και προγραμματικά ζητήματα σε εκκρεμότητα τα οποία οφείλουμε να συζητήσουμε για αυτό άλλωστε αποφασίσαμε ότι θα πάμε σε μια συντεταγμένη διαδικασία συνεδρίου στα τέλη Φλεβάρη. Από εκεί και πέρα αν υπάρξει μια προκατάληψη όσον αφορά τη λήψη των αποφάσεων ή αν υπάρχουν αποφάσεις οι οποίες έχουν ληφθεί εκ των προτέρων κατά την άποψη μου δεν υπηρετούν τον σκοπό τον οποίο συλλογικά αποφασίσαμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Κανείς δεν λαμβάνει λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση»

Όταν ρωτήθηκε για το αν είναι ικανοποιημένος από την προεδρία Κασσελάκη, είπε: «Δεν είμαι σε θέση να κρίνω και σέβομαι απολύτως το αποτέλεσμα της κάλπης μόλις πριν από ένα μήνα, από εκεί και πέρα κανείς δεν μένει στο απυρόβλητο, κανείς δεν λαμβάνει λευκή επιταγή και λευκή εξουσιοδότηση. Έχουμε ήδη μπει ατύπως και τυπικά σε μερικές μέρες στην λεγόμενη προσυνεδριακή περίοδο και υπό την έννοια αυτή όλες οι αποφάσεις, όλων των στελεχών μεταξύ αυτών και του προέδρου κρίνονται και αξιολογούνται».

Για το αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, ο Διονύσης Τεμπονέρας απάντησε: «Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αν συνεχιστεί το κλίμα της εσωστρέφειας, αν δεν μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε στο εσωτερικό, αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε στους πολίτες, αν δεν καταφέρουμε να πάμε σε μια διαδικασία ολικής επανεκκίνησης του κόμματος τότε πράγματι στο ενδεχόμενο αυτό είναι υπαρκτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το αν πρέπει η όχι να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «Οποιαδήποτε παρέμβαση, οποιαδήποτε διάθεση που μπορεί να αποσοβήσει με ένα γεγονός το οποίο πραγματικά θα δημιουργήσει απογοήτευση στον κόσμο, ένα γεγονός το οποίο πριν από μερικές εβδομάδες δεν ήταν μονόδρομος ή εν πάση περιπτώσει μπορούσε να έχει αποφευχθεί κατά την άποψη μου θα συμβάλει σε μια θετική κατεύθυνση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.