ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο.Γεροβασίλη για αποχωρήσεις: «Ευνοούν εμμέσως την εδραίωση του υπάρχοντος ισχυρού πόλου της κυβέρνησης ΝΔ»

«Η πολιτική της λογικής λέει ότι κάθε επιλογή έχει ιδεολογικό πρόσημο»

Ο.Γεροβασίλη για αποχωρήσεις: «Ευνοούν εμμέσως την εδραίωση του υπάρχοντος ισχυρού πόλου της κυβέρνησης ΝΔ»

Η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας μερίδα δημοσιευμάτων για την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «γράφτηκαν περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στο όργανο», και όπως υπογράμμισε, διεξήχθη «σε χαλαρό κλίμα διαλόγου, όπου διατυπώθηκαν προφανώς και αντίθετες απόψεις».

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις είπε ότι αποτελεί αντικειμενικά «πλήγμα και ποσοτικά και ποιοτικά» και ευνοεί εμμέσως την εδραίωση του υπάρχοντος ισχυρού πόλου της κυβέρνησης ΝΔ, φροντίζοντας όμως παράλληλα να διαχωρίσει τη θέση της από κάθε χρήση χαρακτηρισμών (ενν. των αποχωρησάντων) που φέρουν ιστορικά φορτία άλλων εποχών και συμπλήρωσε ότι «μπορεί κανείς να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και με ακρίβεια αποφεύγοντας τέτοιους χαρακτηρισμούς».

Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ η Αντιπρόεδρος της Βουλής αρχικά αναφέρθηκε στη μεγάλη εικόνα αποκωδικοποιώντας έτσι το κίνητρο που κρύβεται πίσω από επιλογές συγκεκριμένων πολιτικών. «Η πολιτική της λογικής λέει ότι κάθε επιλογή έχει ιδεολογικό πρόσημο, σχετικά με το ποια τμήματα της κοινωνίας ευνοούνται και ποια όχι. Υπό αυτό το πρίσμα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που, όπως αποδεικνύεται., δεν είναι άλλη από την υπερφορολόγηση των ελ. Επαγγελματιών δια της επιβολής κεφαλικού φόρου και κατηγορώντας τους συλλήβδην για φοροφυγάδες» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη θυμίζοντας παράλληλα στο πάνελ ότι «προεκλογικά η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν είχε κρυφή ατζέντα υπερφορολόγησης» και συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτό το νομοσχέδιο έρχεται σε συνέχεια «της κατακόρυφης αύξησης των έμμεσων φόρων μέσω ΦΠΑ και των υπερεσόδων που έχουν προκύψει, εις βάρος των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων».

Είπε, ακόμα: «Επίσης, η πολιτική της λογικής μας προτρέπει να διαπιστώσουμε και την αντίληψη που έχει μία κυβέρνηση για το κράτος. Είναι εργαλειακή; Χρησιμοποιείται προς ίδια συμφέροντα και ημετέρων;» αναρωτήθηκε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, είπε πως: «αποκαλύφθηκε ότι το ίδιο σύστημα που είχε αναλάβει τον επίσημο ρόλο του ελέγχου της φοροδιαφυγής είχε ταυτόχρονα αναλάβει και τον ρόλο του εκβιαστή επιχειρηματιών. Αποτέλεσμα δε αυτού του σκανδάλου και του γεγονότος ότι κατατεθείσα καταγγελία παρέμεινε επί ένα χρόνο στο συρτάρι ήταν η πρόσφατη παραίτηση του Προέδρου αλλά και μελών του ΔΣ της Αρχής Διαφάνειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.