ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

«Τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει σήμερα στη Βουλή τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναμένεται να καταθέσει σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου στη Βουλή, την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεται της συνάντησης -προ ημερών- μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα και των εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η Ολομέλεια των οποίων έχει αποφασίσει να προσφύγει νομικά κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους του νομικού κόσμου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη ρήτρα «παράλογη και παράνομη», κάνοντας λόγο για ένα «τέχνασμα που αυξάνει, διπλασιάζει, τριπλασιάζει τους λογαριασμούς ρεύματος στον καταναλωτή».

Εκτός από την κατάθεση της τροπολογίας σήμερα, ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε χθες την κυβερνητική πλειοψηφία να υπερψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που προβλέπει την αναστολή πληρωμής της ρήτρας, με την Κουμουνδούρου να προσβλέπει σε πολλαπλά πολιτικά οφέλη από τη συγκεκριμένη κίνησή της.

«Ανεξαρτήτως του τι θα κρίνουν τα δικαστήρια σε σχέση με τη νομιμότητά της, η πολιτική ουσία είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής παράγει αποτελέσματα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στα νοικοκυριά», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, περιγράφοντας παράλληλα την κυβέρνηση ως «δέσμια των μεγάλων συμφερόντων» στην ενέργεια.

Στην ευρύτερη στρατηγική της Κουμουνδούρου αναφορικά με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού εντάσσεται και η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για το «προκλητικό πάρτι των «golden boys» της ΔΕΗ, με τα υπέρογκα μπόνους καθώς και για τις καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών», τη στιγμή που η ενεργειακή πολιτική της εταιρείας βυθίζει στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην ενεργειακή ανασφάλεια τη χώρα, όπως επισήμανε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αισχροκέρδεια «made in Greece»

Το κόστος της ενέργειας σχεδόν μονοπώλησε και τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον νομό Ηλείας.

«Η ΕΕ έχει μεσοσταθμικά αύξηση 20% στην τιμή της ενέργειας κι εμείς έχουμε πάνω από 75%» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ακόμη πως «δεν έχουμε να αντιπαλέψουμε γενικά την ενεργειακή κρίση. Αλλά την αισχροκέρδεια που είναι made in Greece».

Επισκεπτόμενος την αγορά του Πύργου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έγινε αποδέκτης σειράς μηνυμάτων από επαγγελματίες της πόλης αναφορικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εξηγώντας ότι με την τροπολογία (σ.σ. για τη ρήτρα αναπροσαρμογής) προσπαθούμε να δώσουμε μια ανάσα, μέχρι να κρίνει η δικαιοσύνη το θέμα της ρήτρας να πληρώνει ο πολίτης μόνο το κόστος του ρεύματος.

«Είναι μια ανάσα γιατί έχουν αφήσει 9 μήνες την ληστεία και λένε θα πάρουν μέτρα τον Ιούνιο. Μέχρι τότε πώς θα βγει;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμπάνια για τις 15 Μαΐου

Εκτός από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά αυτό το διάστημα από τους πολίτες «να στείλουν το λογαριασμό» στην κυβέρνηση με ορίζοντα στις 15 Μάϊου, απευθύνοντας δηλαδή κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Με διακαή την επιθυμία η εσωκομματική διαδικασία να αποτελέσει μια «γιορτή της Δημοκρατίας», η Κουμουνδούρου θα ξεδιπλώσει τις επόμενες ημέρες μια επικοινωνιακή καμπάνια, εστιασμένη στην προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες, παράλληλα με τον προγραμματισμό σειράς περιοδειών του κ. Τσίπρα ανά την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις επόμενες κινήσεις του, άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον σταθμό ALPHA, ενώ με αμείωτο ρυθμό θα εξακολουθήσει η «πολεμική» της Κουμουνδούρου για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.