ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προ των πυλών της εξόδου ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ του 3% – Ποιοι αποχωρούν, το νέο κόμμα και τι θα κάνει ο Α.Τσίπρας

Τι αλλάζει στην πολιτική ζωή του τόπου λόγω της «ανταρσίας» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Προ των πυλών της εξόδου ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ του 3% – Ποιοι αποχωρούν, το νέο κόμμα και τι θα κάνει ο Α.Τσίπρας

Οι βουλευτικές εκλογές του 2023 είχαν έναν μεγάλο χαμένο: Τον ΣΥΡΙΖΑ! Το κόμμα που θεωρητικά θα διεκδικούσε την εξουσία είδε τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από το 20% και όλα έδειχναν ότι θα επέστρεφε στα ποσοστά που είχε πριν από περίπου δέκα χρόνια, λόγω και της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο ερχομός του Στέφανου Κασσελάκη έχει φέρει έναν νέο «αέρα» στο κόμμα, αλλά ταυτόχρονα και έντονη εσωτερική αντιπολίτευση, καθώς πολλά είναι τα στελέχη που δεν τον θέλουν. Προσφάτως διαγράφηκε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος ασκούσε συνεχώς σκληρή κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον δρόμο του αναμένεται να πάρουν και μια σειρά από στελέχη, τα οποία έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες ένα «αντάρτικο». Πρόκειται για τους Σ.Κούλογλου, Δ.Βίτσα, Ν.Φίλη, Α.Ξανθό, ενώ σκληρή κριτική στον Σ.Κασσελάκη άσκησε και ο πρώην διευθυντής της «Αυγής» Α.Τσέκερης.

Πρόκειται επί της ουσίας για τα στελέχη που αποτελούν τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε «κολλήσει» στις αριστερές (έως ακροαριστερές) ιδέες και δεν επέτρεψε στον Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγα χρόνια να κάνει ένα μεγαλύτερο «άνοιγμα» προς το κέντρο, αλλά και την κεντροδεξιά, κάτι που κόστισε ακριβά στο κόμμα στις πρόσφατες εκλογές. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να το κάνει και το δείχνει από την πρώτη στιγμή, άλλωστε και ο ίδιος δεν προέρχεται από την Αριστερά, κάτι που έχει αποτελέσει σημείο κριτικής προς το πρόσωπό του τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έχουν στα σκαριά τη δημιουργία ενός κόμματος. «Όλη αυτή η κλιμάκωση της αντιπολιτευτικής στάσης των τελευταίων ημερών  απέναντι στο κόμμα και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη, προφανώς εντάσσεται στο σχέδιο, το οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί για την δημιουργία νέου κόμματος» αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Το πρόβλημα όμως για τους «αντάρτες» είναι ότι αποτελούν μόνο μια μικρή μειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και τα προηγούμενα χρόνια όλοι όσοι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν κόμμα δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλά ποσοστά (με εξαίρεση ένα 3% που συγκέντρωσε ο Γ.Βαρουφάκης το 2019 και ένα 3% η Ζ.Κωνσταντοπούλου το 2023).

Στο ερώτημα του τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Θα στηρίξει τις επιλογές Σ.Κασσελάκη. Άλλωστε, αν και έχει παραμείνει σιωπηλός, πρόκειται για ένα άτομο που χαίρει της εκτίμησής του και πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για επιλογή του, κάτι που το δείχνουν και τα άτομα που περιτριγυρίζουν τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.