ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Σβίγκου για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα: «Να αλλάξουμε το σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας»

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση της Ρ.Σβίγκου

Ρ.Σβίγκου για τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα: «Να αλλάξουμε το σκοτεινό πρόσωπο της κοινωνίας»

Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ράνια Σβίγκου μίλησε για την δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα από τον 71χρονο σύντροφό της τονίζοντας ότι «Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε επειγόντως».

Όπως τόνισε η Ράνια Σβίγκου, η Ελλάδα είναι ένα κράτος «δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα. Αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες».

Η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα».

Παράλληλα, γνωστοποίησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου:

«Χθες, άλλη μια γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της. Τη θεωρούσε «κτήμα του». Στη Σαλαμίνα του 2023.

Σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου καταγγέλθηκαν 8.409 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες. Υπάρχουν πολλά ακόμα, που δεν καταγγέλλονται.

Και σε ένα κράτος που δεν παρέχει τη σωστή προστασία, ακόμα κι όταν γίνεται καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα. Αλλά ούτε επαρκείς δομές στήριξης για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Αυτό είναι το σκοτεινό πρόσωπο μιας κοινωνίας και μιας χώρας που πρέπει να αγωνιστούμε για να την αλλάξουμε. Επειγόντως.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει τροπολογία, ήδη από το 2021, για τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία». Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απέρριψε και την απορρίπτει συστηματικά. Όπως δεν κάνει τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα επείγοντα.

Την ίδρυση και στελέχωση τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε όλη τη χώρα, με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό. Τη δημιουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες, που να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό και σταθερή χρηματοδότηση. Όπως και ένα πανελλαδικό Δίκτυο Δομών για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο. Η σκληρή πραγματικότητα το επιβεβαιώνει καθημερινά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.