ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κασσελάκης σε αγρότες: «Αξιοποιείστε τους βουλευτές μας είναι καλοί άνθρωποι»

Οι αγρότες τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα

Σ.Κασσελάκης σε αγρότες: «Αξιοποιείστε τους βουλευτές μας είναι καλοί άνθρωποι»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα αιτήματα τους και άκουσε τα όσα είχαν να του πουν.

«Πραγματικα έχετε μια ομάδα, από τον Βασίλη Κόκκαλη μέχρι τον Πέτρο Παππά, και όλη η ομάδα ενδιαφέρεται πάρα πολύ, είναι καλοί άνθρωποι. Δουλευούν πολύ σκληρά, αξιοποιήστε τους. Όπως μπορώ και εγώ να βοηθήσω και θεσμικά το όλο πράγμα να βοηθήσουμε και πρέπει να ξέρετε δεν πρέπει να γίνεται μια κοινωνια σε παραίτηση δεν θα επιτρέψουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε παραίτηση».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες, και όχι να λύσει τα προβλήματα τους»

«Προεκλογικά ο πρωθυπουργός μιλούσε για εισαγόμενη ακρίβεια, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα-μπανανία. Την αποκαλεί μπανανία τη χώρα. Προεκλογικά έλεγε για μειώσεις φόρων, τώρα βάζει τεκμαρτό.»

Παράλληλα ο Κασσελάκης επανέλαβε το οκτώ μέτρα που έχει προτείνει για τους αγρότες και κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει και να τα υλοποιήσει.

Τα μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:

1. Ειδικός φόρος στα καύσιμα για το αγροτικό πετρέλαιο. Πρέπει να καταργηθεί. Και ο ΦΠΑ πρέπει να κατέβει στον υπερμειωμένο συντελεστή από το 24% στο 6%.

2. Για το αγροτικό ρεύμα, πρέπει να μπει πλαφόν στα 7 σεντς η κιλοβατώρα.

3. Επιδότηση ζωοτροφών και λιπασμάτων ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξήσεις που έχουν παρουσιαστεί.

4. Πλαφόν στην κερδοφορία των εταιρειών εισαγωγής και εμπορίας εφοδίων.

5. ΕΛΓΑ, αποζημιώσεις στο 100% σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο. Αποζημιώσεις για εξοπλισμούς, εγκαταστάσεις, και έγγειο κεφάλαιο το οποίο έχει επηρεαστεί από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει δημόσιος.

6. Στη Θεσσαλία θα πρέπει επιτέλους να γίνουν τα αντιπλημμυρικά και τα αρδευτικά έργα.

7. Επανασχεδίαση της ΚΑΠ. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει αφαιρέσει 240 εκ. ευρώ από τη βασική ενίσχυση. Δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ μεγάλων και μικρών παραγωγών.

8. Ρύθμιση των οφειλών των αγροτών ώστε η αγροτική γη να μην απειλείται από αναγκαστική ρευστοποίηση.

Από την πλευρά τους οι αγρότες τόνισαν, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα, πολύς κόσμος, όπως είπαν, βρίσκεται δίπλα τους ενώ επεσήμαναν ότι έχει αυξηθεί η συμμετοχή γιατί πλέον πιστεύουν στον αγώνα.

Ο Σ.Κασσελάκης τόνισε, παράλληλα, την ανάγκη να “σπάσουν” τα ολιγοπώλια και να μπει πλαφόν στην κερδοφορία, καταγγέλλοντας ότι υπάρχουν καρτέλ στο βαμβάκι, στο γάλα και σε άλλα προϊόντα. Έκανε λόγο για εξαθλίωση των αγροτών και δήλωσε: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να είναι σε παραίτηση. Όλη η κοινωνία πρέπει να σηκώσει ανάστημα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ένας αγρότης αναφέρθηκε στη συνδρομή της Θεοδώρας Τζάκρη με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «δεν τους πλήρωσα» με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε γέλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντός της ημέρας, πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα θα σταματήσει, καθοδόν για την Καστοριά, στο μπλόκο Κουλούρας στην Ημαθία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.