ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κασσελάκης για «αποστασία» ομάδας Αχτσιόγλου: «Αρνήθηκαν να αποδεχτούν την ήττα τους και λειτουργούν υπέρ Μητσοτάκη»

«Σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη ημέρα για μένα»

Σ.Κασσελάκης για «αποστασία» ομάδας Αχτσιόγλου: «Αρνήθηκαν να αποδεχτούν την ήττα τους και λειτουργούν υπέρ Μητσοτάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους «συντρόφους» του στην συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Προφανώς δεν είναι μια χαρούμενη ημέρα για μένα. Σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας. Η εσωστρέφεια προήλθε από την άρνηση αποδοχής της επιλογής της βάσης να εκλέξει εμένα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Επιχειρώντας να προβάλλει την επόμενη ημέρα στο κόμμα στο οποίο ηγείται και απευθυνόμενος στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Από σήμερα θα επικεντρωθούμε ενωμένοι στην παραγωγή πολιτικού έργου και στην δημιουργία αναχώματος στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θα παρουσιάσουμε προτάσεις και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, την ανεργία, το στεγαστικό ζήτημα, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και για την απαξίωση του κράτους Δικαίου».

Και συνέχισε: «Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάζει κάθε 2 εβδομάδες. Θα είναι παραγωγικό, συντροφικό και αποτελεσματικό όργανο, το οποίο θα έχει δυναμική. Είχαμε πει πως ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε θα είναι η δημιουργία πολιτικού κέντρου. Εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα υψηλόβαθμα παρόντα κομματικά στελέχη να μην διαψεύσουν τους χιλιάδες ψηφοφόρους που βασίζονται πάνω τους. «Εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο πυρήνας μας. Κι αυτός είναι ο λαός. Να δουλέψουμε όλοι μαζί για να πείσουμε την κοινωνία ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις».

Νωρίτερα ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις, καθώς το «διαζύγιο» της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη επισημοποιήθηκε σήμερα με την αποχώρηση 9 βουλευτών.

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, οπότε και αναμένονται οι πρώτες κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, μετά την αποχώρηση των εννέα βουλευτών της ομάδας Αχτσιόγλου.

Επίσης, θα ανακοινωθεί η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τη μορφή του Πολιτικού Κέντρου, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει από τους εννιά βουλευτές που αποχώρησαν να παραδώσουν τις έδρες τους, κάτι που έκανε και μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα.

Παρόντα σύμφωνα με πληροφορίες είναι 22 από τα 42 μέλη.

Έτσι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την έξοδο με σφοδρά «πυρά» εναντίον του της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία στην επιστολή της τον κατηγορεί για «διάλυση» και μετατροπή της παράταξης σε ένα «άμορφο κόμμα».

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν το μήνυμα πως «η ιστορία θα τους κρίνει», τονίζοντας πως «αρνούνται να αποδεχτούν τη δημοκρατική ετυμηγορία».

«Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει  αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι  λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Πρώτος έφτασε ο Παύλος Πολάκης. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Πρόεδρος του κόμματος έφτασε αρκετή ώρα μετά τις 4 που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση με σηκωμένα τα μανίκια.

Υπενθυμίζεται πως οι βουλευτές που αποχώρησαν είναι: 

Αναγνωστόπουλου Σία

Αχτσιόγλου Έφη

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηλιόπουλος Νάσος

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τζούφη Μερόπη

Φερχάτ Οζγκιούρ

Φωτίου Θεανώ

Χαρίτσης Αλέξης

Εν τω μεταξύ, νέες αποχωρήσεις προοιωνίζονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, με το κλίμα να έχει βαρύνει πάρα πολύ, όπως διαφάνηκε και από τις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου. Σημειωτέον ότι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης συμμετείχαν στην πορεία στο μπλοκ των φοιτητών του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια, εντείνοντας τις διεργασίες στα νεότερα ηλικιακά στρώματα του κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, δυναμική εξόδου αναμένεται να καταγραφεί τις επόμενες ώρες και σε επίπεδο νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων, όπου παραιτούνται ήδη από χθες στελέχη στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, καθώς πολλά στελέχη του κομματικού μηχανισμού πρόσκεινται στην τάση «6 συν 6» σε πανελλαδική κλίμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.