ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Συνεχίζει τα «καρφιά» ο Δ.Βίτσας: «Μου λένε ότι ο Κασσελάκης μου έδειξε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ έχτισα την πόρτα»

«Κανείς δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, κυρίως όταν έχει ματώσει για να το φτιάξει, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν» είπε

Συνεχίζει τα «καρφιά» ο Δ.Βίτσας: «Μου λένε ότι ο Κασσελάκης μου έδειξε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ έχτισα την πόρτα»

Λίγες ώρες μετά την διαγραφή του από Στέφανο Κασσελάκη και απαντώντας σε όλους εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του «έδειξε την πόρτα» δήλωσε ότι «εγώ την έχτισα αυτή την πόρτα, ξέρω και πώς ανοίγει και πάντοτε την άνοιγα για να μπει κόσμος μέσα».

«Τώρα βρέθηκε μια ομάδα η οποία την ανοίγει για να βγάλει εμένα έξω. Εντάξει, τι να κάνουμε» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι τέτοιου είδους κινήσεις είναι «φτιάξιμο συχετισμού» ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

«Αυτή τη στιγμή το κόμμα μου πηγαίνει για συνέδριο. Τα κόμματα τα αριστερά και ιδιαίτερα ο Συνασπισμός παλιότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, όταν πηγαίνουν για συνέδριο, έχουν μια πολύ βαθιά και μεγάλη συζήτηση και προσπαθούν να πείσουν περισσότερους ανθρώπους και να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί για το ποιος θα κερδίσει στο συνέδριο. Αν είναι να μιλάει κανένας άνθρωπος, άστε με μένα, άστε τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Φίλη, άστε και τον Τζουμάκα ή οποιονδήποτε άλλον. Αλλά άμα είναι να μιλάει ένας άνθρωπος και να έχει διαφορετική γνώμη από τον πρόεδρο ή κάποιους άλλους από εκεί, από τον κύκλο του και αυτομάτως να παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αυτό είναι φτιάξιμο συσχετισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το γεγονός ότι τον κατηγορούν πηγές της Κουμουνδούρου ότι έφτασε στο σημείο να ανακοινώνει μέχρι και τον τίτλο ενός νέου κόμματος ο Δημήτρης Βίτσας διευκρίνισε ότι «εγώ εκείνη τη στιγμή είπε ότι πρέπει το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, να αντιστοιχεί σε μια σύγχρονη, ανανεωτική, οικολογική, ριζοσπαστική αριστερά και γυρίζω και λέω στο συνάδελφό σας τον Βαγγέλη τον Παπαδημητρίου, με τον οποίο είμαστε και πάρα πολύ φίλοι, πάρα πολλά χρόνια, του λέω άντε ρε, σας έδωσα και είδηση, θα πάρετε τώρα αυτή την κουβέντα που εγώ τη σκέφτηκα μόλις τώρα και θα λέτε έτσι θα λέγεται και το κόμμα. Ούτε το κόμμα θα λέγεται έτσι, ούτε συνεννόηση είχαμε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο Στέφανος ο Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ από την Αμερική σπρώχνουν για να γίνει αυτό».

«Εγώ όλο αυτό τον καιρό ασκώ κριτική και τα έχω πει και στον Στέφανο από θέση κατά τη γνώμη μου της Αριστεράς και αυτό που θέλω είναι είτε το κόμμα να είναι αριστερό είτε να επιτρέπεται μέσα σε αυτό το κόμμα, όπως λέει και το καταστατικό, να υπάρχει μια αριστερή τάση που να διεκδικεί να γίνει και πλειοψηφούσα. (…) Ο κύριος Κασσελάκης ή ο σύντροφος ο Κασσελάκης ή ο Στέφανος ο Κασσελάκης κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση και όποιος πει κάτι άλλο, εγώ θα του πω ότι ήταν εσωκομματικές εκλογές με τις οποίες μπορούσα να διαφωνήσω με τον τρόπο που γίνανε, άλλωστε εγώ το έκανα μη υπάρχοντος Κασσελάκη, δηλαδή στο συνέδριο του κόμματος το 22.

Και όμως δεν το βάζω στο 23, γιατί όλοι μαζί συμφωνήσαμε και πήραμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος ο Παππάς. Άρα μηδέν εις το πηλίκο. Το γεγονός λοιπόν ότι ο κύριος Κασσελάκης βγήκε μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόμμα διοικείται με βάση μια πολιτική πλατφόρμα και συγχρόνως ότι διοικείται με τον μεν Πρόεδρο ίσος μεταξύ πρώτων, αλλά και μια Κεντρική Επιτροπή» παρατήρησε ακόμα ο Δ.Βίτσας.

«Κανείς δεν θέλει να φύγει από το σπίτι του, κυρίως όταν έχει ματώσει για να το φτιάξει, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν. Γιατί έχω κάνει και μια άλλη δήλωση ότι η υποταγή δεν είναι επιλογή. Δηλαδή αν κάποιος μου πει θα μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το βουλώνεις, δε γίνεται. Δε γίνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή θα πάω εγώ και θα πω κοιτάχτε να δείτε, τελείωσε η ιστορία ότι μία από τις γενεσιουργές αιτίες της Αριστεράς είναι η αντίθεση κεφαλαίου εργασίας. Κοιτάξτε να δείτε, από εδώ και πέρα δε θα παίρνετε αύξηση, αλλά θα παίρνετε κάποιες μετοχές από την εταιρεία στην οποία εργάζεστε και αν πηγαίνει καλά η εταιρεία, καλώς» κατέληξε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.