ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών»

«Οι μηχανισμοί του καθεστώτος Μητσοτάκη δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών»

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τονίζει ότι «Η κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών» κάνει λόγο για «μηχανισμούς του καθεστώτος Μητσοτάκη», οι οποίοι, όπως αναφέρει, «δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι».

«Καλούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης του ΣτΕ, να αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τη συμμόρφωσή της προς αυτήν. Η ενημέρωση των πολιτών για τους λόγους παρακολούθησής τους δεν μπορεί να παραμένει εκκρεμής», λέει ο βουλευτής Κέρκυρας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

«Η κοινωνία χρειάζεται απαντήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος που θέσπισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2021, για να δρα χωρίς περιορισμούς το κέντρο παρακολουθήσεων, αποτελεί “ράπισμα” για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η προσπάθεια φίμωσης της Ανεξάρτητης Αρχής και συσκότισης του πεδίου παρανομίας κατέρρευσε. Οι μηχανισμοί του «καθεστώτος Μητσοτάκη» δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι. Η κυβερνητική μεθόδευση αποκλεισμού του δικαιώματος των πολιτών να ενημερώνονται για τους λόγους παρακολούθησης, αποτυπώνει την κατρακύλα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

Αυτή η όλως αντισυνταγματική τακτική πρέπει να σταματήσει. Η δεσμευτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υποχρεώνει την Κυβέρνηση σε άμεση συμμόρφωση, χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα.

Καλούμε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης του ΣτΕ, να αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία για τη συμμόρφωσή της προς αυτήν. Η ενημέρωση των πολιτών για τους λόγους παρακολούθησής τους δεν μπορεί να παραμένει εκκρεμής.

Και, τέλος, οφείλονται απαντήσεις: Για ποιο λόγο έγιναν οι, επιβεβαιωμένες από την Ανεξάρτητη Αρχή, παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας; Πως συνδέονται οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ με την παράνομη χρήση κακόβουλου λογισμικού; Ποιος τελικά κινεί τα νήματα; Το διευθυντήριο του «Μαξίμου» παραμένει;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί ειλικρινά για το σκάνδαλο των υποκλοπών· και παράλληλα να αφήσει την Ανεξάρτητη Αρχή και τη Δικαιοσύνη ανενόχλητες στο έργο τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.