ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιους θέλει να καλύψει ο κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών;»

«Να αποσύρει άμεσα τη διάταξη η κυβέρνηση», ζητά με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιους θέλει να καλύψει ο κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιδρά με ανακοίνωσή του στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια, σήμερα, Πέμπτη.

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους», σχολιάζει.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με το εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση «με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως “Πάτσηδες” ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητεί από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει «αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν» και διερωτάται «ποιους θέλει να καλύψει;».

Καλεί δε την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη και τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.

Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.

Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως «Πάτσηδες» ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει;

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.

Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.