Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

«Τέλος» η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος – Αλλαγή από το 2028

Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος

«Τέλος» η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος – Αλλαγή από το 2028

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Την αποσύνδεση των δημοτικών τελών από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο θα προστεθεί ειδική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (με σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ και των υπουργείων Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών) για τη δημιουργία νέου συστήματος καταβολής των δημοτικών τελών, ανεξάρτητου από τη ΔΕΗ και τις άλλες εταιρείες ενέργειας.

Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα

•Τα τέλη θα εκδίδονται μία φορά τον χρόνο, όπως ο ΕΝΦΙΑ.

•Θα μπορούν να πληρώνονται σε 12 μηνιαίες δόσεις.

•Δεν θα τα εισπράττουν πλέον οι εταιρείες παροχής ρεύματος τα δημοτικά τέλη.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή δεν θα γίνει άμεσα.

Στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2028, καθώς απαιτείται η δημιουργία κατάλληλου πληροφοριακού συστήματος και μηχανισμού είσπραξης.

Η ρύθμιση ικανοποιεί πάγιο αίτημα τόσο των δήμων όσο και των εταιρειών ενέργειας, που εδώ και χρόνια ζητούσαν να μην είναι «εισπράκτορες» των δημοτικών τελών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.