ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θ.Πλεύρης: «Οι γονείς φταίνε που δεν έχουμε φάρμακα γιατί τα αποθηκεύουν για τα παιδιά τους»

Η κυβέρνηση έριξε πάλι την ευθύνη στους πολίτες... αφού πρώτα την είχε ρίξει στους γιατρούς!

Θ.Πλεύρης: «Οι γονείς φταίνε που δεν έχουμε φάρμακα γιατί τα αποθηκεύουν για τα παιδιά τους»

Την ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις βασικών φαρμάκων, στους γονείς έριξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Αφού μίλησε… παραδοσιακά για παγκόσμιο πρόβλημα, έσπευσε να επιρρίψει ευθύνες σε γονείς, κατηγορώντας τους ότι στοκάρουν φάρμακα υπό τον φόβο έλλειψης.

Πριν λίγες ημέρες, ήταν οι σειρά των ιατρών, αφού τους είχε κατηγορήσει για τις ελλείψεις φαρμάκων, λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή συνταγογραφούν περισσότερες αντιβιώσεις απ’ όσες χρειάζονται προκειμένου να “στοκάρουν” για να μην έχουν πρόβλημα μετά».

Το ίδιο έγινε και σήμερα με τους γονείς να παίρνουν την θέση των ιατρών.

Αντί αυτοκριτικής, λοιπόν, ο υπουργός Υγείας δήλωσε προκλητικά «Γιατρούς δεν κατηγόρησα. Αυτό που είπα είναι ότι πολλές φορές κάποιοι γονείς αγοράζουν περισσότερα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι γιατροί, κάποιες φορές μπορεί να συνταγογραφούν αντιβιώσεις παραπάνω με σκοπό να “στοκάρουν” οι γονείς λόγω φόβου έλλειψης. Αυτό εντείνει το πρόβλημα».

Μάλιστα, αντί συγκεκριμένου σχεδιασμού ο Θάνος Πλεύρης το έριξε στην… ελπίδα υποστηρίζοντας ότι «ευελπιστούμε ότι προς το τέλος Ιανουαρίου που θα έχουμε τη δική μας έξαρση, δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση και από τα υπόλοιπα κράτη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το θέμα των παράλληλων εξαγωγών ο υπουργός Υγείας σημείωσε «έλλειψη φαρμάκων υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για δύο λόγους. Λόγω της γενικής έλλειψης αλλά και λόγω των παράλληλων εξαγωγών. Η μείωση παραγωγής φαρμάκων στην Ινδία και στην Κίνα, αλλά και η αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα σε παιδιατρικά φάρμακα, έχει ωθήσει στις ελλείψεις» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι «η ελληνική βιομηχανία φαρμάκων μπορεί να καλύψει με γενόσημα την έλλειψη. Πρόβλημα υπάρχει όταν δεν υπάρχει γενόσημο σε κάποιο φάρμακο από τη χώρα μας» για να συμπληρώσει ότι θα γίνουν πιο αυστηροί έλεγχοι και όσες εταιρείες παρανομούν θα κλείσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.