Τα μαζεύει ο Θ.Πλεύρης: «Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό»

Πιστεύουμε πως το κύμα φτάνει στην κορύφωσή του

Τα μαζεύει ο Θ.Πλεύρης: «Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό»

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης, προσπάθησε να μαζέψει τη χθεσινή του δήλωση σχετικά με την μετάδοση του κορωνοϊού στους κλειστούς χώρους, λέγοντας πως το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορωνοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός», «είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Πιστεύουμε πως το κύμα φτάνει στην κορύφωσή του

Για το νέο πανδημικό κύμα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως φτάνει στην κορύφωσή του, δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

Εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.