ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Θεόδωρος Καράογλου: «Θα καταψηφίσω το ν/σ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια – Στα χωριά το κλίμα είναι πολύ βαρύ» (upd)

«Είναι πολύ προωθημένο για τις αντιλήψεις μου»

Θεόδωρος Καράογλου: «Θα καταψηφίσω το ν/σ για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια – Στα χωριά το κλίμα είναι πολύ βαρύ» (upd)

(Aνανέωση από αρχική δημοσίευση: 15:15): Αποφασισμένος να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να έχει καν δει το σχέδιο νόμου, εμφανίστηκε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως είπε ο κ. Καράογλου για εκείνον είναι θέμα αρχών και αξιών.

«Είναι πολύ προωθημένο για τις αντιλήψεις μου».

«Θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε ο κ. Καράογλου σημειώνοντας πως οι αρχές, οι αξίες, τα ιδανικά και η ιδεολογία του δεν «του επιτρέπουν» να το υπερψηφίσει.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή οικογένεια όπου είχα πατέρα και μητέρα, για λίγα χρόνια γιατί δεν τη χάρηκα γιατί έφυγε νωρίς, την αδελφή μου, παππού και γιαγιά.

Δεν χρησιμοποιώ τον όρο «φυσιολογική» για να μη φανεί ότι οι άλλοι είναι κάτι διαφορετικό. Έτσι έχω μάθει, έτσι έμαθαν τα παιδιά μου κι έτσι θέλω να συνεχίσω. Είναι κάτι που υπερβαίνει τη δική μου νοοτροπία» είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Βαρύ το «κλίμα» στην περιφέρεια και τα χωριά

Σχετικά με το νομοσχέδιο ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι το «κλίμα» στα χωριά «είναι πολύ βαρύ».

«Στη ΝΔ έχουμε πετύχει να έχουμε δημοκρατία και διάλογο. Βέβαια, υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας και των θεσμικών οργάνων. Αυτό το νομοσχέδιο  είναι πολύ προωθημένο για την ελληνική κοινωνία.

Και στα άλλα κόμματα υπάρχουν αντίθετοι. Το κλίμα στα χωριά είναι πολύ βαρύ. Φορτισμένο. Στην περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη και με τον γάμο των ομόφυλων αλλά κυρίως με το θέμα της υιοθεσίας-τεκνοθεσίας.

Σημαντικό που ο πρωθυπουργός απέκλεισε το θέμα της παρένθετης μητέρας γιατί διαφορετικά θα είχαμε μια γυναίκα που θα ήταν εκκολαπτική μηχανή.

Ωστόσο, για μένα το πρόβλημα είναι ηθικών αρχών. Θεωρώ ότι θα μπορούσε στα πλαίσια του νόμου που ήδη υπάρχει και είναι το σύμφωνο συμβίωσης να υπάρξει μία τροπολογία  που να ρυθμίζει το  ζήτημα για τα ελάχιστα ζευγάρια που έχουν παιδί»

Θα έχει πολιτικό κόστος

Ο κ. Καράογλου εκτίμησε ακόμη ότι θα υπάρξει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ καθώς το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση τέλη Φεβρουαρίου «άρα 3 με 4 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τον ίδιο το θέμα «δεν έπρεπε να ανοίξει. Αποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και προωθεί ό,τι θεωρεί σωστό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.