ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τι σηματοδοτεί η νίκη του Θ.Λυμπερόπουλου στον ΣΑΤΑ: Πρώτη μεγάλη των «αντιμητσοτακικών» της ΝΔ

Το 2020 τον είχε απομακρύνει από την προεδρία του ΣΑΤΑ ο Κ.Μητσοτάκης

Τι σηματοδοτεί η νίκη του Θ.Λυμπερόπουλου στον ΣΑΤΑ: Πρώτη μεγάλη των «αντιμητσοτακικών» της ΝΔ

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος επέστρεψε στην προεδρία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), έπειτα από την νίκη του στις εκλογές του κλάδου που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες. 

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ως πρόεδρος της ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΞΙ, της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Μικρομεσαίων Επαγγελματιών, ήρθε πρώτος, λαμβάνοντας εννέα έδρες, έναντι του νυν προέδρου του ΣΑΤΑ Βασίλη Μαραγκάκη, που κατέλαβε πέντε έδρες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πήραν: Χαντζιάρας 4, Μαυρίκης 2 και Δήμος 1 έδρα.

Μια νίκη που έχει τη σημασία της, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη νίκη των «αντιμητσοτακικών» της ΝΔ και μας δείχνει πιθανότατα και το τι θα ακολουθήσει στις εθνικές εκλογές, εκεί που όπως σας έχουμε αναφέρει υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας νέας Νέας Δημοκρατίας. 

Ο Θ.Λυμπερόπουλος υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της ΝΔ καθώς επίσης αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά αυτή η σχέση είχε διαρραγεί χρόνια πριν και συγκεκριμένα από το 2011 όταν με δήλωση του τότε εκπροσώπου, ο Θ.Λυμπερόπουλος είχε διαγραφεί από το κόμμα με εντολή Σαμαρά.

Αφορμή είχαν σταθεί οι σκληρές δηλώσεις του Θύμιου Λυμπερόπουλου κατά του τότε διοικητή του ΙΚΑ για το ζήτημα της καταβολής των εισφορών των οδηγών ταξί από τους ιδιοκτήτες τις ημέρες της μεγάλης απεργίας του κλάδου που ως αιχμή είχε την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

O Θ.Λυμπερόπουλος είχε απομακρυνθεί από την προεδρία του ΣΑΤΑ τον Οκτώβριο του 2020 με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία για διαπλοκή με συμφέροντα πολυεθνικών.

Με τον ίδιο να καταγγέλλει τότε ότι η απομάκρυνση του από την ηγεσία του ΣΑΤΑ ήταν «πραξικοπηματική», καθώς στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε καταλάβει ποσοστό 64%. 

«Η Νέα Δημοκρατία δε θέλει ισχυρά συνδικάτα, ούτε φωνές διαμαρτυρίας. Θέλει συνεργάσιμους χειροκροτητές και το πέτυχε. Μετά την παραίτησή μου από την Ομοσπονδία, ήρθε σήμερα και η άρση εμπιστοσύνης από συμβούλους της παράταξης της ΔΑΚΜΜΕ και κατά συνέπεια το ΣΑΤΑ είναι πλέον στην διάθεση του κόμματος», είχε τονίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.