ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Την παραίτησή του κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Απέλυε εργαζόμενους με την κατηγορία του... «Γκιουλενιστή»

Την παραίτησή του κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

Την παραίτησή του κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Πρόκειται για τον δήμαρχο που με τη φιλο-ερντογανική στάση του, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν επικαλέστηκε λόγους υγείας, υποβάλλοντας έγγραφη παραίτηση.

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος δεν ασκούσε τα καθήκοντά του τους τελευταίους μήνες, απουσιάζοντας από το Δημαρχείο, τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ακόμη κι από την πρόσφατη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, προβάλλοντας αστοιχείωτες κατηγορίες δημόσια, ακόμη και περί σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του.

Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.

Απέλυε εργαζόμενους με την κατηγορία του… «Γκιουλενιστή»

Κύμα οργής είχε προκαλέσει ο αυθαίρετος και τουλάχιστον προκλητικός τρόπος με τον οποίο λάμβανε αποφάσεις ο δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ, απολύοντας εργαζομένους του δήμου με την κατηγορία ότι είναι «Γκιουλενιστές» και συμμετέχουν στην τρομοκρατική οργάνωση FETO.

Η υπόθεση η οποία είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από περίπου ένα μήνα επανήλθε στο προσκήνιο στις 27/01 καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε η έρευνα που εξέταζε αν όντως ο κ. Οντέρ είχε προχωρήσει σε τυχόν έκνομες ενέργειες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, πράγματι ο κ. Οντέρ έχει υποπέσει σε παραβάσεις οι οποίες τον φέρνουν αντιμέτωπο με απευθείας «καρατόμηση», έπειτα από την έκθεση που διέταξε με παρέμβαση του ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει προχωρήσει σε 17 αιτιολογημένες ακυρώσεις αποφάσεων που έχει λάβει ο Μουμίν Οντέρ

Ο κ.Οντέρ, δήλωσε, πως δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει κάποιο σχόλιο για όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα πριν απο μερικές ημέρες ο δήμαρχος Ιάσμου είχε εκδόσει και ανακοίνωση σχετικά με την έρευνα που τον αφορά κάνοντας λόγο για βρώμικα παιχνίδια και προσωπική του στοχοποίηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τη κοινή γνώμη ότι παρακολουθώ στενά τις σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν στο πρόσωπό μου και στη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου, σε ορισμένα μέσα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου.

Με απόλυτη πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να παράσχω εξηγήσεις. Μέσα από βρώμικα παιχνίδια, αν και διαφαίνεται ότι στοχοποιούμαι προσωπικά, στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ελεύθερη βούληση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη. Επιπλέον, αυτά τα υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια ερμηνεύονται ως βλαπτικά για τις έννοιες της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Καλώ τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου, να λειτουργήσουν με ηρεμία και σύνεση, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και καταστάσεις χάους. Μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε. Όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, παραμένω επικεφαλής της ευλογημένης αποστολής που μου εμπιστευτήκατε»

Έκανε ό,τι ήθελε στον Δήμο Ιάσμου

Πέρα από το εξοργιστικό γεγονός ότι εφάρμοζε πρακτικές που θυμίζουν… Ερντογάν για θέμα που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, ο εν λόγω δήμαρχος έχει καταλύσει και κάθε μορφής νόμο και κανονισμό που αφορά στον δήμο του και τους εργαζόμενους σε προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Μουμίν Οντέρ έδρασε εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά ανακοινώνοντας «διακοπή συνεργασίας» δύο Ελλήνων πολιτών, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να κάνει τα δικά του ταξίδια στην Αθήνα επικαλούμενος «λόγους εθνικής ασφάλειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.