ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το μυστήριο της αιφνιδιαστικής ακύρωσης της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Είχε σχέση με το Predator;

Για πρώτη φορά προαναγγέλλει επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού Αμερικανός πρέσβης (Τ.Τσούνης) κι αυτή ακυρώνεται

Το μυστήριο της αιφνιδιαστικής ακύρωσης της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Είχε σχέση με το Predator;

Έντονο είναι το παρασκήνιο της αιφνιδιαστικής ακύρωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ η οποία ήταν να λάβει χώρα στις 4 Απριλίου, ως προς τους λόγους και τις αιτίες που συνέβη αυτό.

Ήταν η πρώτη φορά που ανακοινώθηκε από Αμερικανό πρέσβη η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και όμως ακυρώθηκε με ξαφνικό και αναπάντεχο τρόπο, δημιουργώντας εύλογες απορίες εάν αυτό σχετίζεται με κάποιο τρόπο με το Predator.

Ότι η ακύρωση έγινε λόγω της δυσαρέσκειας της Ομογένειας είναι μία δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε, διέρρευσε αλλά επίσης δεν πείθει σχεδόν κανέναν.

Όλα είχαν ξεκινήσει από μία τοποθέτηση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος, είχε αναφέρει σε ομιλία του, ότι στις 4 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, για να συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821.

Όμως, χωρίς να υπάρξει καμία σοβαρή εξήγηση, η συνάντηση ακυρώθηκε.

Μάλιστα, το αφήγημα της κυβέρνησης, ήταν, ότι η ακύρωση, έγινε, διότι τις ίδιες μέρες, θα γίνονταν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Δηλαδή μας είπαν ότι για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας Έλληνας πρωθυπουργός έριξε «άκυρο» σε συνάντηση με Αμερικανό πρόεδρο!

Εν συνεχεία προέκυψε το αφήγημα της «θυμωμένης» Ομογένειας επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το νόμο για τους «παντρεμένους» ΛΟΑΤΚΙ+ που θα μπορούν πλέον να αποκτούν παιδιά.

Μα εδώ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, πρόσφατα αρνήθηκε να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το νόμο αυτό, ενώ πριν από δύο χρόνια όταν ήταν ακόμα παράνομο βάπτισε στην Βουλιαγμένη τα παιδιά δύο «παντρεμένων» ομοφυλόφιλων, άρα δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό για το θέμα.

Εάν ο επικεφαλής των Ορθοδόξων στην Αμερική απέφυγε να λάβει θέση γι’ αυτό το ζήτημα, πόσο πολύ μπορεί να ενοχλήθηκε η Ομογένεια στις ΗΠΑ;

Τότε για ποιο λόγο ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού;

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι όπως είχε δημοσιεύσει το pronews.gr πριν από ένα μήνα, οι ΗΠΑ «επικήρυξαν» τον δημιουργό του Predator T.Dilian και όποιον εμπλέκεται με την Intellexa SA και η πρώτη που ανησυχούσε για την εξέλιξη αυτή ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία και είχε αγοράσει το παράνομο λογισμικό και δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό, αλλά έδωσε και άδεια εξαγωγής του σε αυταρχικά καθεστώτα, στην Ουκρανία, στην Μαδαγασκάρη και στο Σουδάν.

Το pronews.gr σχολίαζε ότι οι Αμερικανοί πέρασαν νόμο που θα απαγορεύει μέχρι και την είσοδο στις ΗΠΑ Ελλήνων και λοιπών αξιωματούχων.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ακόμα και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πότε και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Σε τυχόν εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ όπου θα ήθελε να ανταποδώσει τα «γελάκια» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός στο άκουσμα του ονόματος του.

Ή θα μπορούσαν να τον απειλήσουν με απαγόρευση εισόδου που κάτι τέτοιο βέβαια θα σήμαινε την αυτόματη πτώση της οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Η ακύρωση της επίσκεψης λοιπόν έγινε γι’ αυτό το λόγο; Το σίγουρο είναι ότι οι Αμερικανοί (και) της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι σφόδρα απογοητευμένοι με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ίσως δεν τέθηκε θέμα απαγόρευσης εισόδου στην χώρα αλλά η δυσαρέσκεια είχε τόσο έντονο χαρακτήρα που ο πρωθυπουργός επέλεξε να μην προχωρήσει στην επίσκεψη για να μην εκτεθεί μέσω «κακών» εικόνων.

Πάντως, η ακύρωση της επίσκεψης ξεκάθαρα σήμαινε ότι κάποιος δεν είναι «ευπρόσδεκτος» στις ΗΠΑ.

Να υπενθυμιστεί ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί είναι τόσο εξοργισμένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν, στις αρχές Φεβρουαρίου, υποκλοπές αξιωματούχων τους από το Predator στην Ελλάδα κατά τις συνομιλίες τους με κυβερνητικά στελέχη.

Δεν στοχοποιούσαν τους Αμερικανούς αλλά τους Έλληνες αξιωματούχους αλλά καταγράφηκαν οι θέσεις και τα στοιχεία τους τα οποία μάλιστα τέθηκαν υπόψιν πλευράς η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τα έχει στα χέρια της.

Αυτό οι Αμερικανοί είναι κάτι το οποίο δεν το συγχωρούν και δεν προτίθενται να το ξεχάσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.