ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

To παραμύθι του «ξεπαγώματος» των τριετιών: Η νέα τροπολογία είναι επανάληψη του νόμου Bρούτση!

To «δούλεμα» συνεχίζεται

To παραμύθι του «ξεπαγώματος» των τριετιών: Η νέα τροπολογία είναι επανάληψη του νόμου Bρούτση!

Ο μνημονιακός νόμος του Γιάννη Βρούτση του 2012 ορίζει ότι οι τριετίες μπορούν να ξεπαγώσουν αν η ανεργία στην Ελλάδα πέσει κάτω από το 10%.

Επομένως η τροπολογία Γεωργιάδη, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο ή την Παρασκευή, δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις τριετίες!

Στις 36 σελίδες της τροπολογίας το «ζουμί» είναι στην παρ. 6 στο άρθρο 1 όπου λέει ότι η τροπολογία έχει τριετή ισχύ και θα ξεπαγώσουν τις τριετίες αν την 1.1.27 η ανεργία είναι πάνω από 10%, όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr.

Συγκεκριμένα το επίμαχο σημείο αναφέρει: «6. Από Ιη.1.2027, αν το ποσοστό ανεργίας υπερβεί το δέκα τοις εκατό (10%), και μέχρι να διαμορφωθεί το ποσοστό αυτό κάτω του δέκα τοις εκατό (10%), αναστέλλεται αυτοδικαίως η ισχύς των διατάξεων που αναφέρονται στην παρ. 1. Για την εφαρμογή του πρώτου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται Έρευνα Εργατικού Δυναμικού Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.