ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων της Β.Ηπείρου και τον Φ.Μπελέρη – Συνάντηση με τον Π.Μπελέρη (upd)

Είναι ο υιός του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων της Β.Ηπείρου και τον Φ.Μπελέρη – Συνάντηση με τον Π.Μπελέρη (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 08:27) Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, επισκέφθηκε ο Πέτρος Μπελέρης, υιός του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι γνωστός πατριώτης και έχει δώσει μεγάλους αγώνες κατά του νόμου των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο Μητροπολίτης υποδέχθηκε εγκαρδίως τον κ. Μπελέρη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τους αγώνες και το ψυχικό σθένος του πατέρα του, αλλά και για τους λόγους της υποψηφιότητάς του.

Συνάμα συζήτησαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον υποψήφιο ευρωβουλευτή, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα του για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις 27 Μαΐου η δίκη της έφεσης του Φ.Μπελέρη

Η δίκη της έφεσης του Φρέντι Μπελέρη, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, ορίστηκε για τις 27 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η δίκη θα διεξαχθεί μόλις 13 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, στις οποίες υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δικαστής διορίστηκε γυναίκα δικαστικός η οποία σε προηγούμενη δίκη είχε απορρίψει αίτημα αποφυλάκισης του Μπελέρη.

Αν η έφεση του Μπελέρη απορριφθεί, τότε πολύ πιθανόν να παραμείνει φυλακισμένος μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου.

Τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, όπου ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Το δικαστήριο του Αυλώνα, όπου παραπέμφθηκε από τον περιφερειακό εισαγγελέα, δήλωσε αναρμόδιο για την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με τον Μπελέρη να παραμένει προφυλακισμένος.

Στις 14 Μαΐου, ο Μπελέρης εκλέχθηκε δήμαρχος Χειμάρρας, με τον ίδιο στην φυλακή υπό την προσωρινή κράτηση.

Τον Μάιο 2023, ο Ιλί Μανιάνι, υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας κατά την περίοδο 2015-2017, κατήγγειλε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για τη σύλληψη του Μπελέρη, κάνοντας λόγο για «φιάσκο» και «παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές».

Εκτός από την Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τη σύλληψη και εξέφρασε την ανησυχία της, αφού προηγήθηκε σχετική ερώτηση-καταγγελία της ευρωομάδας του ΚΚΕ και στη συνέχεια πρόταση του ΕΛΚ και συγκεκριμένα της ευρωομάδας της ΝΔ που υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 5 Μαρτίου 2024, το ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και τον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με κράτηση για τον Φρέντι Μπελέρη, και στον Παντελή Κοκαβέση 18 μήνες με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Χειμάρρας, η απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένη, με μοναδικό στόχο να μην ορκιστεί ο Μπελέρης ως δήμαρχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.