Βαριές καταγγελίες Α.Τσίπρα: «Βιώνουμε μία θεσμική εκτροπή λόγω Μητσοτάκη – Αποκλείουν τα κόμματα για να νοθεύσουν τις εκλογές»

Τι λέει για τα 13 κόμματα που αποκλείστηκαν με απόφαση του Αρείου πάγου: Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι δικαστές κρίνουν ποιος θα είναι υποψήφιος και ποιος όχι – Οι δημοσκοπήσεις γίνονται από την κυβέρνηση και λένε ψέματα

Βαριές καταγγελίες Α.Τσίπρα: «Βιώνουμε μία θεσμική εκτροπή λόγω Μητσοτάκη – Αποκλείουν τα κόμματα για να νοθεύσουν τις εκλογές»

Σε βαριές καταγγελίες προχώρησε ο Α.Τσίπρας κατά του πρωθυπουργού Κ.Μητοστάκης στην διακαναλική συνέντευξη στα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, κατηγορώντας τον ότι προκαλεί θεσμική εκτροπή, αποκλείοντας κόμματα με σκοπό την νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση οι δικαστές κρίνουν ποιος θα είναι υποψήφιος και ποιος όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα για τις δημοσκοπήσεις ότι «Οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν μια συστηματική αδυναμία να εντοπίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» δηλαδή τα αποτελέσματά τους είναι… ψευδή.

Υπονόησε μάλιστα πως είναι κατευθυνόμενες από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για το αν τον φοβίζει ο κίνδυνος νοθείας στις εκλογές απάντησε:

«Δεν με φοβίζει θέμα νοθείας γιατί στις εκλογές αυτές σε κάθε εκλογικό Τμήμα σε όλη τη χώρα, θα υπάρχει ένας αντιπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και να θέλουν να κάνουν νοθεία, δεν θα μπορέσουν να την κάνουν. Αυτό το οποίο υπάρχει, είναι η προσπάθεια με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο, ο κ. Μητσοτάκης να επηρεάσει τις εκλογές.

Τι εννοώ να επηρεάσει τις εκλογές; Το πόσα Κόμματα κατεβαίνουν και ποια Κόμματα κατεβαίνουν, είναι μια προσπάθεια έμμεσου επηρεασμού των εκλογών.

Ουδέποτε στην τρίτη Ελληνική Δημοκρατία, από το 1974 και μετά δηλαδή, 49 χρόνια, υπήρξε συζήτηση πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Ουδέποτε υπήρχε η εξουσιοδότηση σε δικαστές να κρίνουν ποιο Κόμμα συνάδει και ποιο Κόμμα δεν συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας. Ουδέποτε.

Το θέμα τους δεν ήταν να κάνουν μπλόκο στον Κασιδιάρη, το θέμα τους ήταν να κάνουν face control σε ποιον θα κατέβει και ποιον δεν θα κατέβει από τη λεγόμενη δεξιά πολυκατοικία.

Και έκοψαν τον κ. Νικολόπουλο, έκοψαν το Κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, έκοψαν το Κόμμα της κ. Λατινοπούλου, έκοψαν ακόμη και το Κόμμα του κ. Ευμορφίδη αν δεν κάνω λάθος το όνομά του, ο οποίος κινείται στο χώρο το Φιλελεύθερο, αλλά ήταν ένα Κόμμα που θα έπαιρνε ψήφους από τη ΝΔ».

Γενικεύοντας υποστήριξε ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια ζούμε μια παρατεταμένη και διαρκή θεσμική εκτροπή» και πρόσθεσε: «Όταν έχεις ένα πρωθυπουργό ο οποίος δεν διστάζει να παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, είναι όλα ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο θα ακολουθήσει την λαϊκή ετυμηγορία την επόμενη μέρα. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Μην αμφισβητήσει ο κ. Μητσοτάκης το αποτέλεσμα!».

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο απάντησε: «Δεν είναι πρωτοφανές αυτό. Οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν μια συστηματική αδυναμία να εντοπίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ισχυρίζομαι ότι εδώ υπάρχει μια γενικευμένη θεωρία συνωμοσίας, ισχυρίζομαι ότι το εργαλείο αυτό που είναι η μέτρηση ή οι μετρήσεις έτσι όπως παραδοσιακά γίνονται, έχουν μια επιπλέον αδυναμία να προσεγγίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι είχαν από όταν δημιουργήθηκε αυτή η μεγάλη λαϊκή δυναμική σ’ ένα πλατύ λαϊκό κίνημα».

Ακολούθως ανέφερε ότι οι πολίτες δεν απαντάνε στις δημοσκοπήσεις: «Έχουμε και μια καθεστωτική λογική, σε κάθε βήμα αυτής της κυβέρνησης.

Πιστεύετε λοιπόν ότι ένας πολίτης που τον παίρνει μια δημοσκοπική εταιρεία τηλέφωνο, και του λέει ‘καταγράφεσαι τώρα, τι θα ψηφίσεις;’, θα πει με ευκολία οτιδήποτε άλλο;

Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή 5 στους 7 δεν απαντάνε; Με το που προκηρύχθηκαν εκλογές ζητήσαμε να βγάλουν οι εταιρείες τα αστάθμιστα δεδομένα τους. Και αρνήθηκαν. Γιατί αν τα βγάζανε, θ’ απαξιώνονταν στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Διότι δε βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 15% στις μετρήσεις τους.

Το ξέρετε αυτό; Δε βρίσκουν. Δεν απαντάει ο κόσμος. Φοβάται ν’ απαντήσει; Δε θέλει ν’ απαντήσει; Έχει αντισυστημική στάση, μια σειρά από λόγους είναι αυτοί. Αν μου φέρουν μια μέτρηση με κάλπη, θα δείτε άλλο αποτέλεσμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφέρθηκε στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης λέγοντας: «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, δεν έχω ξαναδεί κυβέρνηση να προσέρχεται στις εκλογές, ν’ ανακοινώσει το πρόγραμμά της και δέκα μέρες μετά, να κάνει αλλαγές και μάλιστα δυο εβδομάδες πριν την κάλπη. Αυτό και μόνο φανερώνει ότι μάλλον δεν είναι αληθής η εικόνα ότι καλπάζει άνετα προς τη νίκη ο κ. Μητσοτάκης, ότι χάνει. Χάνει και μέσα στον πανικό του κάνει διορθώσει στο πρόγραμμά του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.