Βορίδης: «Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις» – Ραγκούσης: «Αν ήξερε ότι θα κερδίσει θα έκανε εκλογές ο Μητσοτάκης»

Πηγαίνουν «πίσω» οι διατάξεις για την ψήφο του εξωτερικού

Βορίδης: «Είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις» – Ραγκούσης: «Αν ήξερε ότι θα κερδίσει θα έκανε εκλογές ο Μητσοτάκης»

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την “Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών” στην οποία περιλαμβάνονται διατάξεις για την εκλογική διαδικασία των κατοίκων εξωτερικού, την αυτοδιοίκηση και την καθιέρωση της 6ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης του Θρακικού Ελληνισμού.

Ψηφίστηκε επίσης, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, το άρθρο 44 που ρυθμίζει τη διαδικασία εισαγωγής θεμάτων από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στα δημοτικά συμβούλια, εκτός ημερήσιας διάταξης. Επί 298 ψηφισάντων, 157 βουλευτές (ΝΔ) ψήφισαν “ναι”, 131 (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) ψήφισαν “όχι”, ενώ 10 (Ελληνική Λύση) δήλωσαν “παρών”.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη φιλολογία περί πρόωρων εκλογών και στον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Πως λέτε κάτι τέτοιο όταν δεν υπάρχει δημοσκόπηση τα τελευταία χρόνια που να μη δείχνει διαφορά 8-10%; Πως μιλάτε για θεσμικές εκτροπές από την κυβέρνησή μας, όταν δύο στελέχη σας είναι κατηγορούμενοι στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο και η μόνη υπεράσπισή σας είναι ότι δεν κατηγορούνται για όλα τα αδικήματα αλλά για μερικά; αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας παράλληλα, ότι η ΝΔ υπέστη έλεγχο των πεπραγμένων της σε δύο εξεταστικές επιτροπές, από τις οποίες “δεν προέκυψε τίποτα”.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Βορίδης παρέπεμψε, αφενός στις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, αφετέρου σημείωσε ότι υπάρχουν εκλογικά ζητήματα για τα οποία “έχουμε χρόνο να διαβουλευτούμε”. Ως παράδειγμα έφερε διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, που αφορούν σε κατοίκους εξωτερικού (ειδικοί κατάλογοι εξωτερικού, αποστολή ψηφοδελτίων στις διπλωματικές αρχές, αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων ετεροδημοτών). “Επειδή άκουσα επιφυλάξεις [..] και για να διαβουλευτώ περαιτέρω με τα κόμματα, τα σχετικά άρθρα 11, 13 και 19 τα αποσύρω επί του παρόντος. Και να στείλουμε και ένα μήνυμα, ότι έχουμε πάρα πολύ χρόνο μπροστά μας, και επομένως έχουμε άνεση και δεν σχεδιάζουμε εκλογές…”

Για να μην κάνει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, ξέρει ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, ανέφερε νωρίτερα σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. “Ένας πρωθυπουργός κάνει πρόωρες εκλογές όταν ξέρει ότι θα τις κερδίσει. Για να μην τις κάνει το φθινόπωρο ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκίνησε να τις πραγματοποιήσει, οργανώθηκε να τις πραγματοποιήσει, […] ξέρει πολύ καλά ότι γι’ αυτόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα στην κοινωνία”. Σημείωσε μάλιστα, ότι “θα γίνονται ακόμη πιο άσχημα το επόμενο διάστημα, σε σημείο που, αν πούμε ότι οι εκλογές του Φθινοπώρου θα μπορούσαν να είναι ένα ντέρμπι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι βέβαιο ότι οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία”.

Τη γνώμη ότι δεν πρέπει να επικρατεί αναρχία στα δημοτικά συμβούλια, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Χήτας, περιγράφοντας ως σωστή τη ρύθμιση για κατάθεση των προτάσεων της αντιπολίτευσης δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση. Ζήτησε ωστόσο “να δεσμεύεται ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να τα φέρει στη συνεδρίαση, και όχι μέσα από ψηφοφορία”.

Εμείς λειτουργούμε θεσμικά σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού για εκλογές στο τέλος της τετραετίας: Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο και στο αποτέλεσμα. Δεν είμαστε περιστασιακοί τακτικιστές. Στρατηγική μας επιλογή είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και η αντιμετώπιση των όσων κρίσεων γεννάει η διεθνής κατάσταση. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ακόμα πιο σταθερά, ακόμα πιο αποφασιστικά και στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε από τον ελληνικό λαό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών στην πρόσφατη συναυλία του ράπερ Λεξ, η οποία “κρύφτηκε” από όλα τα ΜΜΕ, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης. “Κρύφτηκε από όλα τα βρωμερά sites που ελέγχετε ή σας ελέγχουν, κρύφτηκε από παντού. Δεν μπόρεσε όμως, αυτή η κρυψώνα της ύπαρξής του, το γεγονός ότι δεν ήξερε κανείς ότι θα γίνει αυτή η συναυλία, να ματαιώσει το γεγονός ότι 25.000 παιδιά μας πήγαν στο στάδιο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, για να πουν ότι δεν θα ανεχθούν άλλο τη χρεοδουλοπαροικία σας. […] Έχετε φτιάξει “ένα μαύρο αδιέξοδο, έχετε προσκυνήσει, έχετε παραδώσει τη χώρα αιχμάλωτη στο ιερατείο των Βρυξελλών και στην άτυπη Κομισιόν και θα σας ανατρέψουν οσονούπω τα παιδιά σας” είπε ο κ. Γρηγοριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.