ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλευτές και υπουργοί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ» η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Μετά την αναβάθμιση της κυβερνητικής παρουσίας λόγω εσωτερικών πιέσεων

Βουλευτές και υπουργοί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Με τον «χωροφύλαξ» και με τον «αστυφύλαξ» η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Ο Κ.Μητσοτάκης βάζοντας το πολιτικό του εγώ κινήθηκε αχάριστα προς τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και αποφάσισε να τον κηδέψει ως απλό πολίτη αλλά αυτό φαίνεται του γυρίζει μπούμερανγκ καθώς όλοι σχεδόν αντιλαμβάνονται ότι έπρεπε να λάβει τιμές αρχηγού κράτους εφόσον κατείχε νόμιμα την θέση αυτή.

Και τι κάνει τώρα; Αναβαθμίζει την εκπροσώπηση μέσω της παρουσίας του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π.Πικραμμένου αφενός γιατί στο εσωτερικό της ΝΔ υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια αφετέρου θέλοντας να είναι και με τον “αστυφύλαξ” και με τον “χωροφύλαξ”.

Να δείξει κεντρώο πρόσωπο αλλά και δεξιό! Όλα στον βωμό της κάλπης για τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν αναβαθμίζει την παρουσία δια της παρουσίας του αντιπροέδρου Παναγιώτη Πικραμμένου λόγω αυξημένης σημασίας, αλλά λόγω της άφιξης αρκετών βασιλέων που είναι και αρχηγοί κρατών την ίδια ώρα, κρίνοντας έτσι ότι η παρουσία αποκλειστικά και μόνο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη δεν θα ήταν επαρκής βάσει πρωτοκόλλου.

Κάτι, όμως, η παρουσία του κ. Πικραμμένου, κάτι η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, τάχθηκε υπέρ της απόδοσης τιμών εν ενεργεία αρχηγού κράτους στον εκλιπόντα τέως Βασιλιά, υπάρχουν ορισμένοι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ που ξανασκέφτονται το αν θα πρέπει να πάνε στη Μητρόπολη τη Δευτέρα.

Ως αυτή την ώρα, το παρών θα δώσει η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Και οι τρεις προαναφερθέντες είναι βουλευτές του περιβάλλοντος του κ. Σαμαρά. Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, άλλοι βουλευτές της ΝΔ δεν είχαν επιδείξει προθυμία να δώσουν το παρών στη Μητρόπολη.

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε (Mega) ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα πήγαινε στην κηδεία. Κατά πληροφορίες, το παρών αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κάνει σκέψεις για το αν πρέπει να παρευρεθεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ενώ εκκρεμότητα είναι αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, του οποίου ο πατέρας Γιώργος Τζιτζικώστας διατηρούσε στενή σχέση με το παλάτι.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης, ενώ εκτός του κομματικού χώρου της ΝΔ στη Μητρόπολη θα πάει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και το γεγονός ότι ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και σύζυγος της γαλάζιας βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη, τάχθηκε μέσω άρθρου στα ΝΕΑ υπέρ της απόδοσης τιμών αρχηγού κράτους στον τέως Βασιλιά.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει προγραμματίσει κάποια επίσημα γεύματα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο γεύματα που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Κυριακής με 50 καλεσμένους και ανήμερα της κηδείας του τέως βασιλιά το μεσημέρι, όπου θα παραστούν περίπου 200 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες για το ποιοι θα παραστούν από το εξωτερικό δεν έχουν δοθεί ακόμα, ωστόσο θα είναι βασιλικές αφίξεις από την Ισπανία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Νωρίτερα, η σορός του θα βρίσκεται από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.