ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Παίζει» καθυστερήσεις για την συζήτηση στην Βουλή η κυβέρνηση – Η απόφαση του Κ.Τασούλα

Στις 22 Αυγούστου θα συνεδριάσουν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Παίζει» καθυστερήσεις για την συζήτηση στην Βουλή η κυβέρνηση – Η απόφαση του Κ.Τασούλα

Στις 22 Αυγούστου θα συνεδριάσουν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να καθορίσουν τον προγραμματισμό συζήτησης όλων των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Η σχετική πρόσκληση απεστάλη σήμερα στα κόμματα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Έτσι με έμμεσο τρόπο απορρίπτει το αίτημα των 5 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεωνΚώστας Τασούλας.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και έχει καταθέσει δύο αιτήματα, για προ ημερήσιας συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενώ υπάρχει και διακομματική πρόθεση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Η κυβέρνηση επιδιώκει όπως όλα δείχνουν, να παίξει το παιχνίδι των καθυστερήσεων, παρά τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για κατεπείγουσα συνεδρίαση.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούσαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.